Ja es poden consultar les dades censals de cara a les eleccions autonòmiques

El sorteig de les persones que hauran de formar part de les meses electorals tindrà lloc el 15 d'abril

Ja estan disponibles les dades del cens electoral de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc el 12 de maig. En cas de detectar alguna dada errònia, les reclamacions es poden presentar de forma virtual fins al dilluns 1 d'abril i, de forma presencial, fins aquest dijous 28 de març.

Més info: Aragonès convoca eleccions anticipades al Parlament de Catalunya

On es pot consultar la informació censal?

Si es disposa del certificat del sistema Cl@ve, es pot fer la consulta del cens al tràmit Consulta d'inscripció al Cens Electoral des de la Seu electrònica de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Un altre dels canals per consultar aquestes dades, que s'activarà en els propers dies és el Xatbot municipal, una eina de consulta i suport als tràmits municipals. Al Xatbot es pot accedir a través de Whatsapp, de Telegram o a través de la Seu Electrònica, a la part inferior dreta de la pàgina. En el cas del WhatsApp cal obrir una conversa amb el número 623 196 219, saludar i escriure la consulta, i pel que fa a Telegram, cal afegir el compte d'usuari SuportRubi_Bot, encetar conversa, saludar i fer la consulta. En tots aquests casos, el termini per presentar una reclamació finalitzarà l'1 d'abril.

En cas de voler fer la consulta o formular una reclamació presencialment, la ciutadania es pot dirigir a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania fins al 28 de març, de 8 a 14.30 h.

Quan sabré si he d'estar a la mesa electoral?

El sorteig de les persones que hauran de formar part de les meses electorals tindrà lloc el 15 d'abril, en el marc d'un ple extraordinari. Les persones que vulguin presentar-hi al·legacions, disposaran de fins a set dies per dirigir-les a la Junta Electoral de Terrassa.

La campanya electoral començarà a les 00 h del divendres 26 d'abril i s'allargarà fins a la mitjanit del divendres 10 de maig. L'11 de maig serà la jornada de reflexió i el diumenge 12 de maig la ciutadania podrà exercir el seu dret a vot a les eleccions autonòmiques.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.