Jaume Alonso-Cuevillas: “A Espanya la justícia està cegada perquè està cara al sol”

L’advocat i polític ha avançat que Argimon seria el conseller de Salut si Junts per Catalunya guanyés les eleccions

Aquest dijous ha visitat Rubí Jaume Alonso-Cuevillas, cinquè a la candidatura de Junts i advocat de Javier Martínez, pare del nen rubinencs assassinat en els atemptats del 17 d’agost a les Rambles. Ho ha fet acompanyat d’Ivan Vila, secretari de política municipal del partit a Rubí, en el marc de la campanya electoral.

Alonso-Cuevillas ha confessat estar “content” de tornar a Rubí “malgrat que les darreres vegades he vingut a parlar d’un tema molt trist, com són els atemptats de 17-A, que aquí heu patit de forma sagnant amb la mort del petit Xavi”.

Cuevillas ha apel·lat “al vot útil per la independència” el pròxim 14 de febrer, i ha assegurat que “no és una qüestió de banderes sinó de tenir els recursos per tenir una millor sanitat i serveis sense frens per part de l’Estat”. En aquest sentit, ha avançat que el doctor Josep Maria Argimon seria el conseller de Salut si Junts guanyés les eleccions.

Segons el polític i advocat, “l’únic programa que tenen a Madrid per a Catalunya és acabar amb qualsevol singularitat catalana, sigui llengua, cultura, mitjans o la nostra economia”. Tanmateix ha destacat que la candidata de Junts, Laura Borràs, podria arribar a ser la primera dona presidenta que té la Generalitat de Catalunya.

Respecte als judicis pels atemptats, Alonso-Cuevillas ha explicat que probablement la setmana vinent es reprendran les sessions a l’Audiència Nacional per als informes de la defensa i quedarà vist per sentència. “A tot el món, la justícia la representen amb una dona cega amb una vena als ulls perquè la justícia no veu qui té davant. A Espanya, malauradament, no funciona així. La justícia, més que cega, està cegada perquè està cara al sol i això es tradueix que, lluny de ser una justícia neutral i imparcial, s’acarnissa amb els dissidents el que diem dret penal de l’enemic”.

El polític i advocat envoltat de simpatitzants, a Rubí. FOTO: NHS
El polític i advocat, envoltat de simpatitzants, a Rubí, aquest dijous. FOTO: NHS

Alonso-Cuevillas ha assegurat que no s’ha volgut investigar la lluita que persegueix en Javier Martínez, que ha impulsat la iniciativa “Volem saber la veritat”. Segons l’advocat, no s’ha volgut esbrinar tota la veritat dels atemptats, “des de les evidents negligències dels serveis secrets espanyols, per què no sabia regulat la venda de precursors d’explosius, com van poder aquests nois comprar 240 litres de peròxid d’hidrogen i que no saltés cap alarma, si el propi imam és mort o viu”.

Tanmateix, l'advocat ha explicat que el pare del petit Xavi, un cop acabi el judici probablement impulsarà la creació de l'associació 17-A. "Si com ens temem, no obtenim justícia a l'Estat espanyol, anirem a buscar-la fora d'Espanya amb víctimes d'altres nacionalitats a altres jurisdiccions perquè s'investiguin totes aquestes coses fosques que han quedat de l'atemptat". 

D’altra banda, Ivan Vila ha assegurat que només una victòria “clara” de Junts “pot evitar que entrin en joc les diferents fórmules amb les que es pot concretar aquest nou tripartit d’ERC i comuns, amb suports externs del PSC”.

La taula de diàleg ha estat un fracàs, una simple fotografia que no ha aconseguit RES per Catalunya. Catalunya no mereix el govern de PSOE i Podemos que augmenta el pressupost de la Casa Reial i de l’exèrcit amb el suport d’ERC.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.