Junts Rubí proposa mesures per combatre la inseguretat

La formació considera "urgent" abordar la problemàtica dels robatoris amb força i inseguretat entre la ciutadania i els comerciants

Junts Rubí, a través del seu precandidat a les eleccions municipals de 2023, Ivan Vila, proposa una sèrie de mesures per combatre la delinqüència i la inseguretat a la ciutat. Així ho informa la formació municipal en un comunicat de premsa, després que s'hagin donat a conèixer dades que consideren "preocupants" sobre la qüestió a la ciutat. 

Més info: Junts Rubí engega el procés per escollir candidat per a les eleccions municipals de 2023

La formació fa referència a una notícia recollida per Ràdio Rubí, segons la qual les asseguradores situen la ciutat com un dels llocs on els comerços tenen més risc de patir un robatori. "Aquestes dades mostren que, més enllà de les percepcions a les quals sovint es fa al·lusió, hi ha fets reals que necessitem abordar sense partidismes, apriorismes, ni discursos estigmatitzadors o que simplifiquin la problemàtica, per posar-hi solució".

En aquest sentit, Junts demana incrementar la presència policial, amb patrullatge a peu en les hores comercials i també vigilància a les nits, i que s'estableixin patrulles mixtes de Policia local i Mossos d'Esquadra.

També proposen que s'estudiï la implantació de sistemes de videovigilància als principals eixos comercials de Rubí, amb una bona senyalització, i un doble objectiu, l'efecte dissuasiu i facilitar, en cas que es cometi un fet delictiu, la identificació dels autors.

Així mateix, la formació es posiciona a favor de l'enduriment de les penes per als infractors reincidents, i asseguren que molts cops els responsables dels establiments no denuncien per no haver de perdre un dia de feina sabent que no recuperaran allò que els han sostret i que, molt probablement, els autors no seran sancionats de cap manera. 

L'agrupació local explica que ha iniciat un treball conjunt amb el grup parlamentari al Congrés dels Diputats per abordar la qüestió, i que en les pròximes setmanes podrà començar a establir algunes conclusions.

Finalment, Junts proposa que s'instaurin millores a l'enllumenat públic, implementant un sistema de sensors que, en detectar la presència de persones, augmenti la potència lumínica. 

"Garantir la seguretat de la ciutadania perquè pugui desenvolupar amb tranquil·litat el seu projecte vital a la ciutat, i ajudar a revitalitzar el teixit econòmic de Rubí, serà un dels punts clau dels pròxims anys", ha dit Vila, qui ha dit que la inseguretat "és la principal preocupació de la ciutadania, segons les enquestes últimes enquestes de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat, i també al Dibaròmetre del mes d'octubre, on la seguretat és la principal preocupació per al 37,7%, i l'incivisme, per a un 5,5%".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.