PSC i En Comú Podem creuen que hi ha una oferta de formació professional "insuficient" a Rubí

Reclamaran a la Generalitat, a través d'una moció conjunta, implementar nous graus d'FP a la ciutat

Els dos partits que integren l’equip de govern actual, PSC i En Comú Podem, presentaran al ple municipal d’aquest dijous una moció conjunta per demanar una millora de l’oferta educativa de l’FP a Rubí.

A través d’una nota de premsa, el PSC recorda que a Rubí hi ha 11 polígons industrials i més de 3.000 empreses, i un del 40% del llocs de treball vinculats al sector industrial.

Amb aquestes dades, el grup municipal considera que s'hauria de posicionar la ciutat de Rubí com a centre de les polítiques educatives pel que fa a la implementació de graus formatius. “Molt al contrari, en els darrers anys hem vist com diferents estudis d’FP desapareixien de l’oferta pública de Rubí, sense una explicació mes enllà que els estudis d’FP són d’àmbit territorial i no estan adscrits a cap municipi”, expliquen, i afegeixen que “només els graus del J.V.Foix tenen relació amb la indústria, motor econòmic de Rubí”.

Una oferta de formació professional "clarament insuficient"

Des del PSC i ECP creuen que l’oferta pública d’FP per a un municipi de 80.000 habitants és “clarament insuficient”, i opinen que Rubí hauria de ser un "nucli prioritari" en la implantació d'aquest tipus de formació en el Vallès Occidental i Catalunya, amb una oferta d’acord amb les possibilitats que ofereix l’entorn industrial. "A més, aquest ecosistema empresarial és propici per apostar per la FP Dual", expliquen.

Per tots aquests motius, reclamaran a la Generalitat una planificació a mitjà termini per la implementar nous graus d’FP a Rubí, especialment de les famílies tecnològiques i industrials. També exigiran que el Govern català tingui en compte l’Ajuntament i el Consell de l’FP de Rubí a l’hora decidir el nou model d’FP al municipi, aprofitant la nova llei estatal i els recursos assignats pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, que ascendeixen als 1.628 milions d'euros. 

Tanmateix, demanaran que la Generalitat comenci a planificar la implementació d’un centre Integrat de Formació Professional a Rubí.

Per últim, instaran que s’incrementi progressivament l’oferta de PFI (Programes de Formació i Inserció) a la ciutat. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.