Nova concentració a favor dels presos polítics a Rubí

Tant l’ANC com Òmnium Rubí asseguren que s’organitzaran diverses accions si la sentència del Tribunal Suprem no és absolutòria

Prop d’un centenar de rubinencs s’han manifestat, com cada dia 16, a la plaça de l’Ajuntament de Rubí per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades, pocs dies abans de saber quina és la sentència del Tribunal Suprem.

Durant l’acte, Contxita Sánchez, del secretariat de l’ANC de Rubí, ha llegit una carta de Carme Forcadell, i ha recordat tots els dies que porten empresonats cadascun dels polítics independentistes.

Martí Pujol, president d’Òmnium Rubí, també ha parlat de la darrera Diada nacional de Catalunya, que va registrar una participació menor en comparació amb altres diades anteriors. “L’11 de setembre ha anat prou bé tenint en compte les circumstàncies difícils. Hi havia centenars de milers de persones a Barcelona i tot continua igual malgrat les dificultats i la repressió”.

Per a Contxita Sánchez, s’ha de deixar de banda el descontentament que pot haver-hi en el sector independentista mentre els polítics estiguin empresonats i hi hagi persones exiliades. “Es farà tot el que calgui perquè tornin a casa. El suflé no baixa, la gent es torna a aixecar i a sortir encara que estigui malhumorada o no”.

 

Diverses accions a Catalunya i Rubí un cop es conegui la sentència del Suprem

Tant Martí Pujol com Contxita Sánchez han assegurat que un cop es conegui la sentència del Tribunal Suprem, es portaran diverses accions a tot Catalunya i a Rubí, i han avançat que s’estan organitzant propostes amb motiu de l’aniversari de l’1 d’octubre de 2017.

Pujol preveu que la sentència del Suprem sigui entorn el 15 d’octubre, “i ja s’està treballant des de diferents organitzacions, no diré quina, per preparar una resposta adequada a la sentència. Un dels exemples és Tsunami Democràtic, que no sé qui són”.

Pujol i Sánchez consideren que és millor que no se sàpiga la identitat dels organitzadors que estan darrere de Tsunami Democràtic “vist com actua l’Estat i el poder repressor”. A banda d’això, tant l’ANC com Òmnium de Rubí, tenen pensada una resposta pacífica i adequada “a la duresa de la condemna que preveiem que hi haurà envers els nostres dirigents polítics. O són absolts o actuarem en conseqüència”, ha declarat Martí Pujol.