Pacte de govern entre els comuns i els socialistes de Rubí

A través del pacte de govern, els representants d’En Comú Podem adquireixen nous càrrecs i responsabilitats en l’Ajuntament de Rubí

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP) han signat un pacte de govern per al mandat 2019-2023. Les dues formacions, que sumen una majoria de tretze regidors i regidores, han tancat aquest acord després de mesos de negociació i sobre la base d’un pacte previ per a l’aprovació de l’anterior cartipàs municipal.

El nou govern estarà regit per un Pla d’actuació municipal que a hores d’ara ja està enllestit i que, segons ha avançat l’alcaldessa, Ana María Martínez, es presentarà properament.

 

La primera edil ha explicat que el document evidencia la proximitat entre els dos socis de govern: “Un cop conciliats els nostres programes electorals, vam constatar que la coincidència i l’interès en molts àmbits de la ciutat era el mateix o similar i que, a més, el camí per arribar-hi també era compartit”. És per aquest motiu que l’alcaldessa confia que el mandat 2019-2023 “sigui un camí satisfactori i amb molts encerts. Tindrem errors però estic segura que els sabrem reconduir perquè al final l’objectiu és Rubí i els seus 75.000 habitants, que esperen que puguem ser capaços de portar a terme un Pla de mandat que busca fer una ciutat millor”.

 

La portaveu d’En Comú Podem, Ànnia García, també ha assenyalat que la principal raó d’aquest acord és millorar Rubí, “ser útils a la ciutat amb la nostra feina. [...]. Volíem ser al govern perquè enteníem que era la forma de poder incidir i transformar la ciutat, també per respecte a les persones d’ECP que van treballar en l’elaboració del nostre programa d’actuació”. La regidora dels comuns ha valorat satisfactòriament que les propostes de la seva formació hagin quedat recollides en bona part al Pla d’actuació municipal i que la intenció de totes dues formacions sigui treballar de forma compartida: “Els fonaments d’aquest acord de govern són la coincidència programàtica tenim la satisfacció dhaver pogut discutit projecte per projecte i lacord en les formes de treballar, el fet que sigui un govern que treballi de forma conjunta”. En aquest sentit, García Moreno s’ha mostrat confiada “d’haver generat un espai i un clima de col·laboració positius, que esperem que es mantingui durant tot el mandat [...] i que al final puguem dir que hem fet avançar la ciutat durant aquests quatre anys”.

El nou equip de govern de Rubí al complet. FOTO: Ajuntament de Rubí.

 

Nou càrrecs per als representants d’En Comú Podem


L’entrada d’ECP al govern municipal comporta canvis importants a l’actual cartipàs. Tal com ja s’ha decretat, Ànnia García és a partir d’ara la segona tinenta d’alcaldia i la nova responsable política d’Habitatge, PROURSA i Rubí Serveis Audiovisuals, que inclou la ràdio municipal.

Andrés Medrano, representant de Podem, és regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal i també gestiona el Pla director de Rubí Brilla, tot i que orgànicament aquest segueix depenent d’alcaldia.

D’altra banda, Pau Navarro ha passat a ser regidor de Cooperació Internacional ─dins el Servei de Ciutadania─, Transparència ─dins el Servei de Comunicació─, Participació Ciutadana ─dins el Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat─ i Memòria Històrica ─dins el Servei de Promoció i Dinamització Cultural.

Com a conseqüència d’aquest nou repartiment de carteres, Marta Oliva deixa l’anterior regidoria de Sostenibilitat i Medi i passa a ocupar-se de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil , fins ara en mans de Rafael Güeto. A més, assumeix les noves competències de coordinació i lideratge del Pla de promoció de l’esport femení, inclòs al Servei d’Esports. També s’ha creat un nou Servei d’Acció Comunitària, gestionat per Mª Carmen Cebrián Ordóñez, que engloba el Servei de Mediació i Coordinació i Lideratge del Pla de Dinamització Comunitària.

Segons l’alcaldessa, aquest nou organigrama parteix d’“una premissa important: no volíem un pacte de govern en què dos grups treballessin d’esquenes un a l’altre. La ciutat mereix estabilitat en el govern però sobretot que la visió sigui compartida en relació a tot allò que tenim per fer, que és moltíssim. Volíem compartir la visió i les decisions”.