La patronal Cecot celebra la constitució d'un nou govern a l'Estat espanyol

La patronal espera que la constitució d’un nou govern a l’Estat espanyol serveixi per implantar mesures i reformes per afavorir la competitivitat de les empreses catalanes

La patronal Cecot celebra la constitució d’un nou govern a l’estat espanyol després de mesos de negociació i la manca d’acció política al país. La Cecot considera que el període de transitorietat política en què ha estat immers l’Estat era negatiu per a l’estabilitat política i no afavoria el bon desenvolupament de les empreses del país i desitja que la constitució d’un nou govern serveixi per implantar mesures i reformes que afavoreixin l’economia i les empreses.

Amb tot, la patronal Cecot emplaça ara als partits polítics amb representació al Congrés dels Diputats a treballar per aconseguir uns pressupostos que posin solució al problema de finançament català, el dèficit en infraestructures o que ajudin als autònoms i a les empreses a créixer.

En aquest sentit, la Cecot ha expressat en diverses ocasions la necessitat de diàleg i debat entre els polítics i els representants dels agents econòmics per tal de poder posar en marxa reformes i noves polítiques que contemplin el bo i millor de totes i cadascuna de les visions de la societat per fer avançar el país de manera consensuada.

Propostes per millorar la competitivitat de les pimes i estimular l’economia

La patronal Cecot farà arribar en els propers dies a tots els representants polítics del Congrés dels Diputats un decàleg amb propostes i reivindicacions per tal de millorar la competitivitat i estimular l’economia. Un conjunt de propostes que la patronal porta reclamant des de la convocatòria de les eleccions del mes d’abril passat.

Entre aquestes propostes hi ha la millora del finançament de Catalunya, propostes per millorar la fiscalitat d’empreses i persones autònomes, la necessitat de fomentar la internacionalització de les empreses o propostes per ordenar i fer més eficient el mercat laboral.

Cecot també fa èmfasi en la necessitat de treballar per millorar les prestacions socials a la seguretat social i de les cotitzacions que fan les empreses o d’accelerar la transició energètica orientada en millorar la competitivitat de la indústria, seguint els models del centre i nord d’Europa.