El pla d'usos de l'hospital de dia, entre els projectes per Rubí als pressupostos de la Generalitat

La demanda de creació d'un nou jutjat de primera instància a la ciutat també entra en l'acord

El Govern de la Generalitat i el PSC han signat aquest dimarts un acord pels pressupostos de la Generalitat 2024. En aquest text es preveuen dues actuacions a la nostra ciutat, iniciar el pla d'usos de l'hospital de dia i demanar la creació d'un nou jutjat de primera instància.

Més info: Pas endavant per un nou hospital públic de dia a Rubí

Pel que fa al pla d'usos del Centre d'Alta Resolució, que ha de donar servei a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, aquest s'inclou en les actuacions al territori i es recull en el punt 9 de l'acord, dedicat a la salut. Un dels temes que més dubtes ha generat des que fa un mes es va anunciar aquest nou centre hospitalari, és quins serveis exactes acollirà, perquè si bé es parla de cirurgies ambulatòries, proves diagnòstiques i hospitalitzacions de dia, entre d'altres, encara s'ha d'acabar de concretar. Precisament aquesta és la finalitat del pla d'usos, a més de definir a quina població donarà servei i aclarir com serà la seva gestió, tot i que Salut ja va expressar la seva voluntat de fer-la compartida entre els dos proveïdors privats de la zona: Mútua Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa.

L'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, ha dit que hauran de valorar si és o no suficient un cop el pla funcional estigui fet, però que es mantenen positius. "Ja hi havia un pla funcional que donava una resposta més que raonable al territori i on estava comprovat que reduïa un 88% la freqüentació als centres de referència de Terrassa", ha afegit la primera edil. L'alcaldessa també ha assegurat que l'emplaçament escollit és idoni per aquesta construcció, ja que es va estudiar molt en el seu moment. Encara falta, però, aprovar en una sessió plenària la cessió definitiva dels terrenys a la Generalitat. Un tràmit que l'Ajuntament ja tindria pràcticament enllestit. "Estem contents, però intentem contenir aquesta alegria perquè són moltes vegades que hem estat en aquesta situació, però confiem en aquest acord de pressupostos".

Pel que fa al jutjat, el text recull la demanda de construir 25 unitats judicials noves per "pal·liar el dèficit històric existent a Catalunya" arreu del territori. Entre aquestes trobem a Rubí un jutjat de primera instància i instrucció. Aquest projecte, però, encara falta per definir, però s'espera que signifiqui la construcció d'un nou edifici on traslladar la nova unitat, ja que els espais que ja existeixen actualment estan al límit de la seva capacitat. Així i tot, Martínez ha recordat que "el jutjat tampoc és un projecte nou, ja hi havia uns terrenys per fer un parc judicial i allò va quedar en un calaix".

El jutjat de Rubí número 8 està al carrer de Sant Cugat. FOTO: Google Maps

El jutjat de Rubí número 8 està al carrer de Sant Cugat. FOTO: Google Maps

Actuacions al Vallès Occidental previstes als pressupostos

A banda del Centre d'Alta Resolució de Rubí i el jutjat, la primera secretària del PSC Vallès Oest i diputada al Parlament, Eva Candela, ha destacat altres projectes que es faran al Vallès Occidental com la contractació d'un estudi de viabilitat pel projecte ferroviari del túnel d'Horta, així com analitzar altres opcions de millorar la connexió del Vallès amb Barcelona. "Les línies de Ferrocarrils de la Generalitat ja no admeten més freqüències, i és necessari que la població del Vallès pugui desplaçar-se amb més rapidesa a l'àrea metropolitana", ha declarat la diputada al Parlament i primera secretària del PSC Vallès Oest, Eva Candela.

A Terrassa es preveu una assignació de fons per l'ampliació del Parc Audiovisual de Catalunya. El Vallès Occidental compta amb un teixit industrial potent, sobretot pel que fa al sector audiovisual. "Aquesta acció és una injecció per l'economia del país" ha assegurat la diputada Candela.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.