La Plataforma 1 d'Octubre de Rubí recordarà el tercer aniversari del referèndum d'independència

Actes simbòlics al matí als centres on es va votar l’1 d’octubre, i a la tarda a la plaça de la Nova Estació, batejada per les entitats independentistes com a plaça 1 d’Octubre

El pròxim dijous 1 d’octubre es compliran tres anys del referèndum d'independència de Catalunya. A Rubí, la Plataforma 1 d’Octubre ha anunciat actes simbòlics al matí i a la tarda per recordar l’aniversari. Ho ha fet apel·lant a la unitat de partits i entitats sobiranistes i sota les noves mesures de seguretat que dicta la “nova normalitat”.

En aquest sentit, Montserrat Garrell ha explicat que a causa de la Covid-19 seran “actes austers i senzills” i ha recordat que l’aniversari del referèndum es commemorarà per tercer any consecutiu de la mà de partits i entitats independentistes del municipi. “Això és important, no passa a tot arreu”, ha destacat Garrell, qui ha recordat que la Plataforma 1 d’Octubre de Rubí està integrada per l’ANC, Òmnium, els CDR, el Consell Local per la República i els partits de l’Alternativa per l’Unitat Popular, Esquerra i JuntsxCAT.

Jordi Muntan, també com a membre de la Plataforma 1 d’Octubre, ha explicat que es realitzaran actes simbòlics a totes les seus on es va votar l’1 d’octubre de 2017, “que en principi va ser als cinc instituts, dos CAPs i al casal d’avis. Es farà fora, sense molta gent, però convidem que ens acompanyin a les 9 del matí per recordar l’obertura dels col·legis el dia 1 i posarem una petita pancarta i recordatori a cada seu”.

Actes simbòlics per commemorar el tercer aniversari del referèndum per la independència. FOTO: Redacció

  

Respecte a la fragmentació de l’independentisme català, Muntan ha opinat que “personalment penso que una cosa és la dinàmica dels partits i les seves estratègies, especialment quan venen eleccions (...) però en l’independentisme sempre he vist una unitat, malgrat que els partits tenen les seves maneres de fer i les seves lluites. A la Plataforma 1 d’Octubre no hem deixat de ser tots els que érem al principi. Nosaltres simbolitzem d’alguna manera aquesta unitat popular, no els partits. Parlem en nom de la Plataforma 1 d’Octubre”.

Programa dels actes previstos per commemorar l'1 d'octubre a Rubí.   

 

Albert Sorrosal ha anunciat que a les 20 h a la plaça de la Nova Estació, batejada com a 1 d’Octubre per la plataforma, hi haurà una “concentració estàtica seguint totes les normes de seguretat. Serà un acte breu i auster, on es llegirà un manifest, i tornarem a col·locar la placa que ens van treure de l’1 d’Octubre”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.