La possessió del nou regidor d'ECP i el futur del Centre d'Alta Resolució, al ple de març

També es portarà a aprovació el servei especial de transport públic per als 40 primavera pop

El ple municipal de març, que tindrà lloc el 21 de març, formalitzarà el nou organigrama amb els canvis adients després que l'1 de març es pactés l'entrada d'En Comú Podem al govern. També es tornarà a debatre el futur del Centre d'Alta Resolució que es va anunciar que es construiria a Rubí el passat mes de gener, aquest cop en forma de moció presentada per ERC, ECP i l'AUP però en nom de la Coordinadora d'Entitats per la Sanitat a Rubí.

Més info: Acord de govern de coalició entre PSC i En Comú Podem a Rubí

Més info: La Coordinadora per la Sanitat demana més concreció sobre el futur hospital de dia de Rubí

En els primers punts de la sessió està la presa de possessió de Jordi Arnaiz del Grup Municipal d'En Comú Podem, qui substituirà a l'anterior regidora, Ànnia Garcia, que es va acomiadar de la política activa al ple de febrer.

Així doncs, Andrés Medrano, portaveu d'ECP, i Jordi Arnaiz passaran a formar part del govern. Medrano com a regidor de Medi Natural, Benestar Animal i Transició Ecològica i Arnaiz com a regidor d'Habitatge i Memòria Democràtica. A més, el portaveu de la formació política passarà a ser tercer tinent d'alcaldia i la regidora Mari Carmen Alarcón a quart tinent. La regidora Annabel Cuesta deixarà de tenir la tinença d'alcaldia.

Moció de la Coordinadora per la Sanitat

Aquesta moció la presenten ERC, ECP i l'AUP però en nom de la Coordinadora d'Entitat per la Sanitat Pública de Rubí. En aquesta demanen que la Coordinadora sigui un interlocutor reconegut i participi en els treballs de redacció del pla funcional d'aquest nou equipament, on s'han de concretar la cartera de serveis que s'oferiran, donat que l'entitat fa molts anys que està lluitat i reivindicat una sanitat pública i de qualitat i coneixen de primera mà les necessitats que té la població en aquest àmbit.

Una de les seves reclamacions històriques ha estat prioritzar la millora de l'atenció primària al municipi i defensar una sanitat pública. És per això que en aquesta moció també demanen que en el pla funcional en el qual volen participar, es defineixi el model de gestió del centre sanitari i que aquest sigui totalment públic. A més, tornen a demanar tenir una reunió amb el conseller de Salut, Manel Balcells, per poder explicar i raonar detingudament els problemes de l'atenció primària que creuen que s'han de prioritzar.

Altres tràmits

També s'aprovaran un servei especial del bus municipal per als 40 primavera pop en el que està previst que les línies de bus funcionen durant aquell dia fins a les dues de la matinada. El reglament del servei de recollida i manteniment d'animals de companyia o el Document Únic de Protecció Civil Municipal de Rubí també es portaran a aprovació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.