Prop de dues-centes persones mostren la seva solidaritat amb Palestina

Multitudinària concentració a Rubí per condemnar la violència d’Israel

Aquest dijous a la tarda s’ha viscut una muntanya russa de sensacions a la plaça Pere Aguilera de Rubí. Música, ball i banderes palestines onejant al vent però també clams de denúncia per l’expulsió dels veïns del barri de Sheikh Jarrah i condemna a la virulenta resposta d’Israel als coets de Hamas.

Prop de dues-centes persones s’han concentrat per protestar contra l’escalada de de violència i els bombardejos d’Israel a la població palestina, que ja s’han cobrat milers de ferits i centenars de morts, 63 d’ells nens, a Gaza.

“Que pari la massacre”

El Louay és palestí i ha vingut a la manifestació de Rubí de suport al seu poble. “Demanem que pari la massacre, prou de matar nens, dones i homes. Prou sang”, suplica.

El Louay explica que és el segon palestí a la ciutat, el primer és un company metge, i les seves filles són rubinenques. El seu relat sobre la situació d’amics i coneguts a Palestina és desolador i assegura que s’està fent “una neteja ètnica”.

Dos companys metges morts 

De familiars diu que ja li queden ben pocs, a la majoria els va perdre a l’ocupació del 1948. A més, avui s’ha assabentat que dos companys metges que treballaven a l’Hospital d’Al Shifa han perdut la vida, i també altres coneguts de la Lluna Vermella.

“La situació a Palestina i Gaza és molt dolenta”, diu el Louay, qui ha recordat l’ofensiva israeliana del 2014. “Van bombardejar tot el que van poder, una barbaritat”. Però el Louay va més enllà en la seva súplica i exigeix que s’aturi la venda d’armes.

WhatsApp Image 2021 05 19 at 21.41.12 (1)
 

Preguntat per si el poble palestí està decebut amb la tímida resposta internacional a la darrera escalada de violència d’Israel, el Louay respon que “estan acostumats” i assegura que “el lobby sionista controla tots els governs del món. Sempre ens deixen sols, però estem contents amb el suport d’altres pobles, no només àrabs, també d’Europa, Àfrica i de tot el món”.

L’ofensiva contra Gaza no arriba a la seva fi

Els bombardejos a diversos edificis i equipaments de Gaza ja duren deu dies però aquest mateix dijous l’ambaixadora d’Israel a Espanya, Rodica Radian-Gordon, ha afirmat que l’ofensiva militar encara durarà “alguns dies més” per garantir “una calma a llarg termini”, segons La Vanguardia.  

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.