PSC i ERC formalitzen un acord de treball

Les dues formacions han arribat a una entesa per aprovar les ordenances, el pressupost de 2024 i treballar junts en projectes futurs

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han formalitzat un acord aquest dimecres per aprovar les ordenances i el pressupost de 2024. Aquest acord, a més, també contempla una unió entre els dos grups municipals per treballar conjuntament en projectes de futur.

Tot i que ara s'hagi formalitzat, aquesta entesa ja la vam veure a l'anterior Ple municipal, on ERC va donar la seva aprovació inicial de les ordenances fiscals per a l'any vinent. Unes ordenances que inclouen una pujada de l'IBI del 12% i un 33% de la taxa d'escombraries. En aquest sentit, l'alcaldessa ha explicat que aquesta pujada era inevitable. "La tensió que vivim ens fa plantejar mesures fiscals per poder continuar prestant serveis de qualitat. La situació no ens permetia aguantar més sense incrementar els impostos".

El text també concreta diverses mesures en l'àmbit del pressupost, com ara la disminució d'algunes despeses d'acció institucional i comunicació o la congelació del cost de les llums de Nadal amb el pressupost de 2022.

El més destacat és que PSC i ERC han establert sis grups de treball que estaran formats pels regidors de les respectives formacions. Aquests grups seran sobre verd urbà, sobre les obres de l'espai públic, sobre abocadors, cultura, habitatge i el campus de la FP. Aquest últim una demanda recurrent del grup republicà durant tota la campanya.

El document també estableix compromisos a llarg termini, com són la participació de totes dues formacions en la presa de decisions de projectes com la remodelació de la plaça d'Anselm Clavé, la restauració de la plaça de Pearson, la pacificació del Camí d'Ullastrell, la implantació del Pla director de la bicicleta, la creació d'un viver d'arbres a la Font del Ferro o l'establiment d'una partida d'inversió per a la millora de les escoles; així com mesures per al foment de la llengua catalana.

Els dos grups municipals s'han mostrat molt satisfets amb l'acord i Xavier Corbera, portaveu d'ERC ha remarcat que "la ciutat es mereix que ens posem d'acord, que aparquem diferències i que trobem punts en què coincidim, que en tenim molts". També han recordat que continuen oberts a altres formacions d'esquerres que vulguin treballar conjuntament.

Aquest pla de treball conjunt no contempla l'entrada dels republicans al govern, però és una possibilitat que no han negat ni confirmat. "Si això fa que tinguem un pacte més estable, no et diré que sí, però tampoc diré que no", ha explicat l'alcaldessa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.