El PSC de Rubí critica la falta d’equipament informàtic i de tests d’automostra a les escoles

El grup municipal presentarà una moció per reclamar la dotació d'equipament informàtic, formació digital i tests d'automostra per al personal de centres educatius de Rubí

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) de Rubí ha anunciat aquest dijous en roda de premsa que presentarà una moció en el pròxim ple municipal del mes de gener per reclamar la dotació i repartiment d'equipament digital als centres escolars de la ciutat promesos per la Generalitat arran de la pandèmia. 

Víctor García, regidor d'Educació, ha assegurat que es tracta d'una problemàtica que afecta tots els col·legis de Catalunya. En el cas de Rubí, explica que l'equipament informàtic, com tauletes, només ha arribat al 5% dels alumnes i al 45% del professorat.  "Ens diuen que és un problema d'abastiment amb les empreses proveidores però entenem que ja han passat 10 mesos. Hi ha un absentisme molt elevat i la pandèmia no ajuda. És una necessitat imperiosa", ha declarat el regidor socialista.

En aquest sentit, García considera que a l'hora de distribuir dispositius electrònics als centres educatius, hauria de ser prioritat l'alumnat i aquelles famílies en situació de vulnerabilitat. Segons García, hi ha una relació "fluida" amb Inspecció o Serveis Territorials, i "és una qüestió de Departament", fent al·lusió a Educació. 

A més, Víctor García ha explicat que a Rubí no ha arribat cap dels tests d'automostra per als professionals de centres educatius que la Generalitat va anunciar que faria arribar després de les vacances de Nadal, per fer un cribratge i tallar les possibles cadenes de transmissió del virus. 

"Hi ha direccions, professorat i personal que han decidit fer-se la prova pel seu compte i ho han pagat de la seva mateixa butxaca" ha explicat García, i ha explicat que malgrat que els hi han trasmés que rebran els tests durant el mes de gener, "seguim en la mateixa situació, quan es tracta de professionals que estan en primera línea de foc".

Tanamateix, García ha afegit que a la falta d'equipament informàtic cal sumar la manca de connectivitat dels centres, "que no arriba o tenen una connexió molt feble".

El regidor també considera que és necessari intensificar la formació digital del professorat de forma gratuïta per ampliar les seves capacitats en aquest àmbit, i garantir l'eqüitat educativa. El regidor ha recordat l'esforç que fan actualment docents i alumnes. "El professorat i l'alumnat ens parlen de les dificultats que estan passant i del fred. La situació és veritablement complicada". 


 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.