La reducció dels preus del transport públic i diverses mocions, al ple de gener

Es debatrà una moció amb mesures per pal·liar els efectes de la sequera i la creació d'una oficina d'atenció a la gent gran, entre d'altres

Aquest dijous 25 durant el ple municipal de gener s'aprovarà mantenir la reducció de preus al transport públic durant tot el 2024. La iniciativa va començar el setembre de 2022 amb l'objectiu de fer front a les conseqüències econòmiques i socials derivades de les guerres a Ucraïna i el Pròxim Orient. D'aquesta manera, la targeta multiviatge (T-10) seguirà la bonificació del 50%,costant 4,5€, en comptes de 9€; i la T-Estudiant valdrà 14,5€, en comptes de 29€.

Més info: L'Ajuntament de Rubí mantindrà la reducció de preus al transport públic durant tot el 2024

A més, també s'aprovaran els preus CN Rubí i l'autorització de tarifes màximes del Duet Sports 25 de setembre per a l'any 2024.

Mocions

Pel que fa a les mocions, el Partit Popular demanarà a l'Ajuntament la creació d'una oficina d'atenció a la gent gran i persones amb discapacitat funcional. En aquest sentit, expliquen que aquest punt d'informació ha de servir per oferir informació i orientació sobre la promoció de l'oci, la seva autonomia, de la seva discapacitat o dependència i altres temes que puguin ser d'interès.

"Aquest nou espai vol ajudar les persones majors a realitzar gestions informàtiques i administratives amb l'Ajuntament o amb tercers i buscar alternatives d'envelliment actiu i saludable per a prevenir situacions de solitud", així ho han assegurat des del grup municipal.

El grup municipal AUP també portarà una moció aquest ple que consistirà en un seguit de mesures per pal·liar els efectes de la sequera que tenen dos vessants, un de més social i un altre de més ambiental, i estan dividides en tres fases d'actuació, a curt, a mitjà i a llarg termini.

Entre les actuacions més directes, demanen que s'evitin els talls d'aigua a famílies o persones vulnerables i que es faci un pla d'ús eficient per a tots aquells grans consumidors d'aigua (indústria majoritàriament). Aprofitar l'aigua dels pous i millorar la xarxa en seria una altra.

Més info: L'AUP demana un seguit de mesures per tal de garantir el dret a l'aigua de tothom

VOX ha assegurat que presentarà una moció d'urgència per "combatre el terrorisme". Des del partit expliquen que la proposta es porta al ple amb motiu del dispositiu policial que es va desplegar a Rubí el dimarts 16 de gener. En aquest sentit, el grup municipal demanarà a l'Ajuntament que reconegui els fets i que hi hagi col·laboració amb la Policia Nacional per compartir el padró municipal i "les dades que siguin necessàries".
Més info: VOX presentarà una moció d'urgència per "combatre el terrorisme"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.