Roberto Torrecilla (Valents): "Volem que els rubinencs siguin el centre de la nostra acció política"

El candidat a l'alcaldia de Rubí de Valents explica alguns dels projectes principals del seu programa electoral

El TOT Rubí prossegueix amb la ronda d'entrevistes amb els candidats a l'alcaldia de Rubí de cara a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. Ho fa amb Roberto Torrecilla, candidat de Valents a la ciutat, sota el lema "Millorem Rubí".

Roberto Torrecilla, que va ser el número 6 a les llistes de Ciutadans a Sant Cugat en les eleccions municipals del 2019, serà el candidat de Valents a l'alcaldia de Rubí per a les eleccions municipals del 28 de maig.

Tot i que no viu a Rubí sinó a Sant Cugat, assegura que té una gran vinculació amb el municipi perquè "fa moltes compres" al comerç local. També ha explicat que "on tu visquis no marca el vincle total amb la ciutat en qüestió".

El portaveu de la formació també és agent, promotor i mediador comercial

Ja et vas presentar a les eleccions del 2019 a Sant Cugat, que t'ha fet presentar-te ara a Rubí?

Jo provinc de ciutadans i en l'agrupació de Sant Cugat he estat afiliat de base, he estat vocal d'associacions i coordinador. El 18 de maig del 2022 em vaig donar de baixa del partit i poc després vaig conèixer el projecte de Valents. Em vaig començar a interessar pel programa tan complet que té perquè està basat en el municipalisme i vaig quedar seduït per aquesta estratègia que per a mi és innovadora. El canvi d'una ciutat a una altra és perquè el partit em va oferir l'oportunitat d'encapçalar la llista per la meva experiència. A més, crec que a Rubí hi ha una bona base per a desenvolupar el projecte de Valents. El nostre objectiu és aconseguir que hi hagi implantació de Valents en tots els municipis.

"Valents és un partit transversal i tenim gent molt diversa amb ideologies molt diferents"

Com definiries el corrent ideològic de Valents?

Valents no és un partit tant d'ideologia sinó d'idees. És un partit transversal i tenim gent molt diversa amb ideologies molt diferents, i també tenim molta gent que mai ha participat en política.

Roberto Torrecilla és l'alcaldable de Valents a Rubí. FOTO: Artur Ribera

Roberto Torrecilla és l'alcaldable de Valents a Rubí. FOTO: Artur Ribera

Pel teu lligam amb Ciutadans, molta gent us acaba vinculant a la formació taronja. Com us diferencieu?

D'entrada, el nostre projecte es diferencia en el fet que està centrat exclusivament en Catalunya. Nosaltres no estem en cap carrera per pujar a cap líder ni asseure'l a la Moncloa perquè això no li ha anat bé a Catalunya i la nostra acció és centrar-nos en els catalans. Els inicis de Ciutadans eren similars, però després es va desvirtuar perquè van entrar en una carrera per la Moncloa i van renunciar a molts principis als quals no s'han de renunciar. Nosaltres no volem ser un partit de l'oposició, volem governar Rubí.

"Rubí té un problema de seguretat evident"

Quins serien els eixos del vostre programa electoral?

Encara estem en fase de recopilar algunes propostes, però encara així, hi haurà 4 eixos molt importants. Primer la seguretat, perquè sense seguretat no es pot desenvolupar cap activitat de cap mena i Rubí té un problema de seguretat evident.

El segon és el manteniment i neteja de la ciutat, no es pot actuar una mica més quan arriben les eleccions, cal fer un treball sostingut durant tota la legislatura que crec que no s'ha fet.

Tercer la mobilitat, a Rubí la mobilitat és molt millorable. És cert que s'han fet esforços per donar solucions, però no són suficients. Per exemple, l'app per a aparcar a l'escardivol, això molta gent gran no ho entén i és un impediment per a ells aparcar allà, queda molta gent exclosa.

"Nosaltres volem facilitar al màxim que es pugui muntar un negoci"

El quart eix és el treball, nosaltres proposem facilitar al màxim i liberalitzar al màxim tot el tema de permisos, facilitar al màxim que es pugui muntar un negoci. Volem atreure amb la marca “Rubí és més”, que és un projecte nostre, perquè vinguin tota mena d'empreses i emprenedors a la ciutat. Estic segur que l'Ajuntament té un projecte així, però és important ampliar-lo i fer-lo més evident.

Segons l'última enquesta de satisfacció ciutadana, els rubinencs van valorar la seguretat com a una de les coses que més els preocupaven. Per què creus que existeix aquesta sensació d'inseguretat?

Hi ha estadístiques que situen a Rubí com un dels municipis amb major índex de conflictivitat, és una cosa quotidiana. En el temps que he contactat amb els rubinencs, m'he adonat que és el tema que més els preocupa. Gairebé tots m'expliquen que han vist baralles o robar en una botiga. És cert que en altres ciutats també existeix aquest problema, però sembla que a Rubí la incidència és molt gran, encara que també m'han comentat que està localitzat en alguns barris.

"Nosaltres proposem crear en la policia municipal una brigada especial per tractar l'ocupació"

També el tema de l'ocupació és molt greu a Rubí pel que he pogut percebre i sembla que és un tema que es vol ocultar. Nosaltres proposem crear en la policia municipal una brigada especial per tractar aquest tema i garantir que la llei que puguem establir des de l'Ajuntament es compleixi.

Arribat el moment de les eleccions, amb qui estaríeu disposats a pactar?

Parlar de pactes abans de les eleccions no ens semblaria correcte. El que han de tenir clar els rubinencs és que actuarem sempre en funció dels seus interessos i no dels interessos del nostre partit. Nosaltres volem que la persona que viu a Rubí sigui el centre de la nostra acció política, per tant, si hi haguessin pactes plantejaríem sempre els nostres principis i no ens sotmetríem als dels altres.

"Rubí hi ha molta gent jove i veig una ciutat amb moltes possibilitats per a ells"

Com t’imagines el Rubí del futur?

Una ciutat que tingui més ambició. Rubí és una de les ciutats que més patrimoni industrial té avui dia de tota Espanya, i crec que molts rubinencs no ho saben. A Rubí hi ha molta gent jove i veig una ciutat amb moltes possibilitats per a ells. Per exemple, en el tema de la formació és important crear un campus de formació professional a tots els nivells.

El nostre eslògan serà “Millorem Rubí”, perquè a Rubí s'han fet moltes coses, però es poden millorar moltíssimes més. És important que es treballi en aquests quatre eixos que hem esmentat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.