Veïns per Rubí demanarà una nova deixalleria a les urbanitzacions

La formació política presentarà una moció on demanarà la instal·lació d’una nova deixalleria per donar servei a les urbanitzacions

Veïns per Rubí (VR) ha emès un comunicat en el qual informa que en el proper ple municipal del 26 de setembre demanarà un estudi de viabilitat per instal·lar una nova deixalleria per donar servei als residents de les urbanitzacions.

Segons la formació política, el municipi de Rubí està distribuït en un nucli urbà dens i en diferents urbanitzacions amb una àmplia extensió i amb un creixement de població molt important en els últims anys, la qual cosa ha suposat un especial dèficit d’equipaments i serveis públics, per una població que representa més del 15% del municipi.

Des de VR destaquen que els punts més llunyans de les urbanitzacions se situen a uns 9 km de l’actual deixalleria de Cova Solera, mentre que la distància a la deixalleria més propera del municipi veí de Terrassa se situa a 6 km, amb servei gratuït pels seus ciutadans, assenyalen.

El grup polític, liderat per Toni Garcia, considera que per instal·lar una nova deixalleria, l’Ajuntament hauria de reservar el sòl necessari, a través dels seus instruments de planejament urbanístic, per establir el seu emplaçament i, també, hauria de contemplar-se en el Pla d’Equipaments del municipi.

“Per una població lleugerament superior a deu mil habitants que viuen a les nostres urbanitzacions, es podria valorar la construcció d’una deixalleria de tipus A, d’acord amb les recomanacions de l’Agència Catalana de Residus, amb un mínim de 625 m²”.

Per a Veïns per Rubí les deixalleries són instal·lacions que permeten assolir nivells més alts de recollida selectiva i que també poden prestar tasques de suport al servei municipal de recollida de residus, “fet molt rellevant en un municipi com el nostre, on el reciclatge se situa en nivells molt baixos, i on no s’han fet durant els últims anys, per part dels diferents governs municipals, accions efectives per millorar aquests resultats”.