Veïns per Rubí critica una falta de model de ciutat

El grup municipal Veïns per Rubí valora negativament el projecte de pressupost 2020

El grup municipal de Veïns per Rubí (VR) ha emès un comunicat en el qual informa, per començar, que en l’elaboració del pressupost 2020 de l’Ajuntament de Rubí s’ha incomplert l’article 168 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, “que estableix que l’alcaldessa ha de remetre el pressupost general, informat per Intervenció, abans del 15 d’octubre”. Segons VR, actualment només disposen de les fitxes del pressupost i resums i cap altra documentació de la resta de l’expedient.

El grup municipal assegura que, analitzant la documentació disponible, s’ha sorprès per la reducció del pressupost d’habitatge, relacionat directament amb l’empresa municipal PROURSA, de més d’un 40%. “Un pressupost que no contempla cap partida destinada a la compra d’habitatges pel sistema de tanteig i retracte, cap nova promoció d’habitatge públic (...) Ens trobem, per tant, amb una proposta política d’habitatge menys ambiciosa que els anys anteriors, i podem dir que en mans d’En Comú Podem i la seva regidora, abans d’ICV, la situació està empitjorant, fet que contrasta amb les crítiques (...) durant el mandat anterior, que titllaven en un article el gener de 2019, de nefasta la gestió política de l’habitatge a Rubí. El que sabem ara, és que el projecte polític d’En Comú Podem (hereu d’ICV), en aquest cas és una farsa”.

El comunicat critica també que, en el capítol d’inversions, continua la tendència d’anys anteriors, amb un pressupost inferior al 3% del total, “sense una planificació clara, que denota improvisació i falta de model de ciutat: equipaments, noves infraestructures, renovació de l’espai públic, i altres qüestions, no estan a l’agenda, a excepció de les obres del Casino (que sembla que es disparen en la despesa respecte a les propostes inicials del govern) i la compra discrecional de dues propietats (l’antiga Supersond i l’antiga oficina de La Caixa)”.

El partit encapçalat per Toni Garcia també es mostra preocupat per la reducció en partides destinades al manteniment de la ciutat, “on recordem l’estat lamentable dels carrers i parcs de la nostra ciutat, o la reducció pressupostària en seguretat i ordre públic, on moltes persones se senten amenaçades després d’un increment dels atracaments amb violència al carrer, i on l’incivisme està totalment incontrolat”.

Per a VR, la valoració del projecte de pressupost “ens sembla una mala notícia per  a Rubí, i amb la presència d’En Comú Podem en el govern amb el PSC, i la majoria absoluta que té l’alcaldessa, la gestió del govern municipal i del pressupost, és pitjor encara que els anys anteriors”.