Veïns per Rubí demanarà que l'ICAEN compleixi l'acord per traslladar les línies d’alta tensió

Des del partit polític recorden que les línies d'alta i mitja tensió que passen per zones habitades a Rubí són un greu problema històric que no s'ha resolt

El grup municipal de Veïns per Rubí presentarà una moció en el ple d'octubre per demanar a l'Estat, la Generalitat i les companyies elèctriques propietàries que desviïn les línies d'alta tensió de Rubí que passen per nuclis habitats.

Des del partit polític recorden que les línies d'alta i mitja tensió que passen per zones habitades a Rubí són un greu problema històric que no s'ha resolt en les últimes dècades i recorda que a Rubí hi ha altres trams d’alta tensió en nuclis urbans a la ciutat més enllà del de Can Fatjó, com ara a Can Vallhonrat, al 25 de Setembre, al Sector Z, a Ca n’Oriol o a Can n’Alzamora.

 

Tanmateix, denuncien que no s'ha complert l'acord signat en el 2006 entre l'Ajuntament de Rubí i l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), organisme depenent de la Generalitat, amb Red Eléctrica de España, on s'indicava la conveniència de desplaçar o soterrar els trams de línies elèctriques d'alta tensió que passen per zones urbanes, i que, entre aquestes línies tenia un impacte significatiu sobre l'entorn urbà residencial, la línia que passa per l'avinguda de Can Fatjò.

"En aquest conveni de cooperació s'establia el repartiment de treballs i despeses entre els tres organismes. Aquest conveni no s'ha complert, i l'ICAEN ha volgut de forma unilateral deixar sense efecte el conveni i no complir amb els seus compromisos".

A més, des de Veïns per Rubí consideren que no ha de ser l’Ajuntament de Rubí qui es faci càrrec exclusivament d’aquesta inversió. Justament fa escassos dies, el consistori va anunciar la seva voluntat de canviar el projecte i soterrar les línies d’alta tensió en comptes de desviar-les.

Més info: L’Ajuntament valora soterrar la línia d'alta tensió de Can Fatjó en comptes de desviar-la

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.