Veïns per Rubí demanarà que l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania respongui en temps i forma

També instarà a què es publiqui totes les sol·licituds presentades a l’OAC i el seu estat

El grup municipal de Veïns per Rubí presentarà al ple municipal del mes de febrer una moció “per disposar dels mitjans humans i tècnics perquè els diferents departaments de l’Ajuntament de Rubí puguin donar resposta, en temps i forma, a les sol·licituds presentades per escrit a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)”.

El grup de Toni García recorda que les instàncies genèriques que es presenten a l’OAC permeten a la ciutadania fer un recurs contra alguna actuació o decisió municipal o bé fer arribar una incidència, queixa o suggeriment sobre qualsevol servei que ofereix l'Ajuntament de Rubí.

“Donar resposta en temps i forma garanteix la confiança entre ciutadania i Administració local, a més de ser una obligació legal”, expliquen en un comunicat i afegeixen que si les normes reguladores dels procediments no fixen un termini màxim de notificació de la resolució, aquest serà de tres mesos des de la data en què la sol·licitud hagi entrat en el registre electrònic de l’Administració.

D’altra banda, VR explica que les administracions públiques han d’informar els interessats del termini màxim per a la resolució del procediment i per a la notificació dels actes que el finalitzin.

“Podem constatar que, des de fa molts anys, no es compleixen aquests terminis, i en molts casos les persones que han presentat una sol·licitud a l’OAC no reben cap mena de resposta, fet que ens sembla una falta de respecte i un menyspreu per part de l’Ajuntament a la ciutadania”.

Finalment, a la moció també demanen publicar al portal web de l’Ajuntament, "en el període màxim de sis mesos, a efectes informatius, la relació de totes les sol·licituds presentades a l’OAC, amb la data i número de registre, la situació en què es troba el tràmit, amb indicació del termini màxim de duració d’aquest, així com els efectes que pugui produir el silenci administratiu".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.