Veïns per Rubí demanarà la redacció d'un pla per solucionar els problemes d'accessibilitat

També sol·liciten paviment especial per a persones amb discapacitat visual i mobilitat reduïda

El grup municipal Veïns per Rubí (VR) ha anunciat que presentarà una moció en el pròxim ple municipal del mes de setembre per demanar la redacció i execució d’un pla d’accessibilitat dels espais públics de la ciutat.

El partit assegura en un comunicat que “el Reial decret 1/2013 estableix com a data límit el 4 de desembre de 2017 perquè els espais públics urbanitzats i els edificis tinguin les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació, fet que no passa al nostre municipi, on s’han prioritzat altres despeses”.

Segons VR, “si ens allunyem de les anomenades illes de vianants, ens trobem infinitat de voreres inaccessibles en tots els barris i urbanitzacions, algunes d’elles amb obstacles (pals de fusta o formigó de serveis) que obliguen els vianants a baixar la calçada, amb el perill que això suposa”.

 

Des del partit liderat per Toni García consideren que Rubí no ha desenvolupat durant els últims anys una planificació de millora de l’accessibilitat als carrers de tota la ciutat, “amb un pressupost plurianual, mostra de la incapacitat política en la gestió de la ciutat dels que han governat la ciutat els últims vint anys”.

Abans de disposar del pla municipal d’accessibilitat, Veïns per Rubí també demana al govern municipal "planificar l’adaptació, arranjament, reparació i manteniment de voreres i passos de vianants amb paviment especial per a persones amb discapacitat visual i mobilitat reduïda, així com l’adequació de transports i edificis públics que siguin de caràcter més prioritari”.

.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.