Veïns per Rubí presentarà una moció per descentralitzar la Festa Major

Consideren que la majoria d’activitats es fan al centre i s’obliden de la resta de barris i urbanitzacions

El grup municipal Veïns per Rubí informa que presentarà al pròxim ple municipal una moció per estudiar la descentralització d’activitats que es realitzen durant tot l’any a la ciutat, siguin organitzades per entitats o directament per l’Ajuntament i, en particular, les relacionades amb la Festa Major.

“Des de fa molts anys, aquestes activitats es concentren essencialment al centre del municipi, en general, i durant la Festa Major en particular. El fet de concentrar tantes activitats en el mateix entorn genera un ús intensiu de l’espai públic en zones amb alta densitat de població”, expliquen a través d’un comunicat.  

A més, consideren que “en la resta de barris de la ciutat, i en les urbanitzacions, pràcticament no hi ha activitats”.

Durant el ple municipal del mes d’abril, el grup municipal també demanarà aprovar el protocol de festes populars de l’Ajuntament de Rubí perquè estigui en vigor el 2022, i implementar durant el mateix any els resultats de l’estudi de descentralització d’activitats.

Recorden que durant les comissions de Festa Major celebrades l’any 2018, les entitats van tornar a posar sobre la taula la necessitat de descentralitzar activitats, lligada a la proposta de “connectar urbanísticament” els dos costats de la riera.

Descentralitzar per facilitat l’aparcament en Festa Major

Tanmateix, el grup liderat per Toni García, opina que el fet d’utilitzar dues grans zones d’aparcament durant la Festa Major, com és l’Escardívol i el Rubí Forma, dificulta l’accés i l’aparcament a veïns d’altres barris o de fora de la ciutat.

“Si alguna d’aquestes activitats es realitzessin a diferents urbanitzacions, per exemple, seria més fàcil l’aparcament, al marge de facilitar el reforç en transport públic que ja es realitza”, expressen.

D’altra banda, recorden que, històricament, algunes activitats per Festa Major s’han celebrat en altres llocs, com el cas de l’avinguda de la Llana, el Passeig de les Olimpíades, Can Fatjó, 25 de Setembre, La Serreta, o Ca n’Oriol.

“La creació del protocol de festes populars és un compromís adquirit fa anys per part de l’Ajuntament del qual no tenim constància de què s’hagi realitzat ni aprovat”, conclouen.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.