Veïns per Rubí proposarà en el ple un pla de manteniment i millora dels parcs infantils

El partit de Toni García presentarà una moció en el pròxim ple municipal

El grup municipal Veïns per Rubí ha anunciat aquest dimecres que presentarà una moció en el pròxim ple municipal per establir un pla de manteniment i millora dels parcs infantils de la ciutat.

El partit liderat per Toni García ha presentat la moció acompanyant-ho d’algunes imatges de diversos parcs de la ciutat que pateixen deficiències o manca de manteniment, com el de Can Solà, el de la Rambla del Ferrocarril o el de la Pau i la Natura.

“A Rubí actualment tenim 81 parcs infantils i només cal donar-se un tomb per alguns d’ells per adonar-se que la gran majoria, per no dir tots, pateixen alguna deficiència de disseny però, sobretot també de manteniment”, ha explicat Cristian Ruiz.

Toni García ha fet un repàs d'alguns parcs del centre i de les urbanitzacions de Rubí. FOTO: Redacció

  

Toni García ha repassat alguns exemples de parcs de Rubí del centre i de les urbanitzacions amb deficiències a la cimentació dels bancs, estructures de gronxadors i tobogans que es mouen, i altres elements que presenten degradació i falta de manteniment.

Veïns per Rubí proposa inspeccions preventives setmanals per reparar petits desperfectes, inspeccions funcionals periòdiques, desinfecció de sorrals, manteniment del paviment i les superfícies d’impacte així com la revisió de fonaments i ancoratges. Plantegen la redacció del pla en un termini de tres mesos i tenir-ho implantant “com a màxim d’aquí un any”.

El grup de Toni García ha insistit a dissenyar parcs amb senyalització per franges d’edat i que siguin inclusius. Això significa tenir en compte la diversitat funcional d’alguns infants, amb gronxadors adaptats, perímetres cercats perquè no puguin travessar la carretera, i jocs homologats per a nens amb capacitats diverses.

Per últim, Toni García ha fet referència al segell que ostenta Rubí de Ciutat Amiga de la Infància. “Amb parcs en estat deplorable és contradictori (...) Potser val més no tenir túnels de llum o festes i un manteniment de la ciutat en general que sigui l’adequat”.