La propera visita guiada a les “Stolpersteine” tindrà lloc per la Festa Major Petita de Sant Roc

La ruta del 5 de setembre partirà a les 18 h de la plaça de Pere Aguilera, on hi ha col·locades les dues llambordes dedicades als germans Aragonès Campderròs

Les visites guiades a les Stolpersteine, els petits monuments que recorden els rubinencs deportats als camps de concentració nazis, es reprendran el diumenge 5 de setembre en el marc de la Festa Major Petita de Sant Roc. L’activitat és gratuïta però requereix inscripció prèvia a través del correu info@rubiguiem.com, ja que les places són limitades.

Més info: Torna la Festa Major Petita de Sant Roc del 3 al 5 de setembre

La ruta del 5 de setembre partirà a les 18 h de la plaça de Pere Aguilera, on hi ha col·locades les dues llambordes dedicades als germans Aragonès Campderròs i el recorregut tindrà una durada aproximada de dues hores.

Un homenatge els onze rubinencs deportats

El projecte de les Stolpersteine va néixer als anys 90, quan l'artista Gunter Demnig es va interessar per commemorar els homes i dones deportats i assassinats pel nacionasocialisme. L’alemany va crear aquest monument exhortatori de llautó, en forma de llamborda, on consta el nom de la víctima i algunes de les seves dades essencials. Les Stolpersteine es col·loquen a les voreres, pròximes a l’última residència de les persones homenatjades abans del seu arrest o deportació.

Al febrer de 2017, el Ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar sol·licitar a Demnig la creació d'onze d'aquestes obres, que ell elabora de forma totalment artesanal, en homenatge als onze deportats de la ciutat. Després d'un llarg procés, les llambordes van ser col·locades a diferents punts de Rubí entre el 22 i el 23 de setembre de 2020.

Des d’un primer moment, s'ha acostat a la ciutadania la terrible experiència viscuda per les víctimes del nazisme i amb ella, el valor de la memòria històrica. Dins d’aquesta voluntat, es van posar en marxa les visites guiades a les Stolpersteine que organitza el Museu Municipal Castell (MMUC) cada primer diumenge de mes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.