Rubí Brilla presenta la 2a edició del projecte Autoconsum 0/0 a la fira Ecoviure

L’energia solar per a l’autoconsum permet a les indústries, a més de generar la seva pròpia energia elèctrica, gaudir d’avantatges ambientals, socials i econòmics

El servei Rubí Brilla hi ha exposat el projecte Autoconsum 0/0 (0 emissions/0 inversió) aquest divendres al Fòrum Energia. Estratègies col·laboratives en transició energètica, una de les diverses jornades tècniques que se celebren aquests dies a Manresa en el marc de la fira Ecoviure.

Després de l’èxit del primer concurs d’autoconsum compartit d’energia a la indústria, el Consistori rubinenc va posar en marxa la segona edició d’aquesta iniciativa fa uns mesos. La nova edició d’Autoconsum 0/0 incorpora l’experiència acumulada a la primera edició i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

 

L’energia solar per a l’autoconsum permet a les indústries, a més de generar la seva pròpia energia elèctrica, gaudir d’avantatges ambientals, socials i econòmics ─les instal·lacions per a l’autoconsum solar al sector industrial permeten bonificar l’IAE en un 50% fins a 5 anys─.

El projecte Autoconsum 0/0 ofereix altres beneficis gràcies a la col·laboració público-privada, com ara obtenir millors preus a través d’un concurs privat (economia d’escala) i establir una xarxa de cooperació entre empreses per a valoritzar l’energia excedentària. Tot plegat, amb la possibilitat de no haver d’assumir cap cost afegit.

“Aquest és un projecte pioner, que ofereix a les empreses de la ciutat la possibilitat d’estalviar energia i diners i, per tant, poder ser més competitives”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano.

El 30 de setembre va finalitzar el termini per inscriure's a la 2a edició del concurs privat Autoconsum 0/0. Un total de 22 empreses de Rubí i Sant Quirze del Vallès formaran part d'aquesta nova edició. Totes elles ja han rebut el seu informe tècnic de viabilitat i esperen que la proposta econòmica guanyadora del concurs sigui més interessant gràcies a la col·lectivitat del propi projecte.

Des d'aquest mateix divendres, 8 d'octubre, ja es poden descarregar els plecs tècnics del concurs a la web. Ara és el torn de les empreses licitadores, que tenen fins al 19 de novembre per preparar les seves millors ofertes.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.