Rubí homenatge i recorda a les víctimes de la Covid-19

El memorial dedicat als rubinencs i rubinenques que no han pogut superar la Covid-19 està situat a l'amfiteatre del parc del Castell

Rubí ha recordat i homenatjat aquest diumenge al matí als 195 rubinencs i rubinenques que, segons dades de la Generalitat de Catalunya, no han pogut superar la Covid-19. Així, s'ha instal·lat un memorial a l'entorn a l'amfiteatre del parc del Castell, espai mateix en el que s'ha portat a terme un solemne i emotiu acte.

L’homenatge ha inclòs la projecció d’un audiovisual i la lectura de dos textos poètics en record de les víctimes: La pandèmia, de la rubinenca Maribel Cardona, membre de l’Agrupació Rubinenca Cultural i Artística (ARCA), i La Espera, del poeta Joan Margarit.

​L'acte també ha servit per agrair la tasca dels serveis essencials durant aquesta crisi, especialment dels i de les professionals de la sanitat. L’alcaldessa s’ha referit a “les persones que durant la pandèmia han treballat incansablement per cuidar-nos, per mantenir la ciutat en funcionament, per atendre la ciutadania en una situació d'emergència sanitària inèdita per tothom. Són treballadors i treballadores de serveis essencials: metgesses, infermers, bombers, personal de protecció civil, comerciants... rubinencs i rubinenques que no es van quedar a casa i que van continuar treballant pel bé comú, per tirar endavant la ciutat. En nom propi i de la ciutat que represento, un cop més, moltes gràcies”.

Memorial a les víctimes de la Covid-19

 

Ana María Martínez també ha entregat un obsequi de la Font del Ferro a cinc rubinencs i rubinenques en representació de cinc col·lectius indispensables durant la pandèmia. Han rebut el reconeixement Oriol Sánchez, inspector en cap de la Policia Local, en nom dels cossos de seguretat; Edgar Carretero, cap de secció de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí, en representació de totes les persones que es van oferir com a voluntàries; Rosa María, directora del CAP Anton Borja, en nom del sector sanitari; Cristina Nacher, del Centro Médico Nacher, com a membre del teixit comercial i empresarial de la ciutat; i Gregorio Hernandez, cap de la Unitat de Brigada d’Obres de l’Ajuntament de Rubí, en nom dels serveis municipals.

A continuació s'ha descobert el memorial situat a l'entorn de l'amfiteatre amb una posterior ofrena floral. Els primers en fer la seva ofrena al memorial ha estat l'Ajuntament de Rubí seguit de tota la ciutadania que ha volgut participar deixant clavells blancs com a mostra de condol i respecte. 

L’acte ha comptat amb la participació dels músics de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, que han acompanyat l’esdeveniment amb diverses peces en directe.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.