Ruta de Rubí fins a l’Ermita de Sant Genís

Ruta d'una hora, de dificultat baixa/mitjana, per l'entorn natural de Rubí

Aquest cap de setmana, amb confinament perimetral per frenar l'expansió de la covid-19, us presentem una excursió per l'entorn natural de rubí i descobrir l'ermita de Sant Genís. Es tracta d'una ruta de 4,5 km de distància, de dificultat baixa/mitjana que es pot fer en una hora i que surt des de l'aparcament de l'Escardívol, i es pot fer en qualsevol època de l'any. A continuació tot el recorregut:

1. El punt de partida és l’aparcament de l’Escardívol, des d’on creuarem a l’altre costat de la riera pel carrer de Cadmo, travessarem el pont per davant del Monument a la Rierada i continuarem pel carrer del Pont fi ns a trobar el Castell. Girarem a l’esquerra pel carrer del Castell fi ns a arribar al camí de Can Xercavins.

2. Passarem per sota del pont dels FGC i enfilarem la pista asfaltada que ascendeix tot resseguint el curs del torrent de Can Xercavins per la riba dreta. Més endavant, deixarem enrere una plantació de pollancres (Populus nigra ‘Italica’) i després de dos giravolts arribarem a la Masia de Can Xercavins. A mà esquerra prendrem el camí que baixa cap a la fondalada del torrent, on s’hi localitzen dos arbres monumentals catalogats: el Pi Blanc i el Roure de Can Xercavins.

3. Uns metres més avall, tot just quan travessem el torrent, veurem a la dreta la Plataneda de Can Xercavins, una comunitat de plàtans de gran port al marge esquerre del curs fluvial protegida com a element del patrimoni natural. Prosseguirem remuntant el camí de terra que arriba fins al carrer de Francesc Rovira i Riba, el qual hem de prendre a la dreta en pujada continuada fins al Camí d’Ullastrell (carretera cap a les urbanitzacions).

4. Amb molta precaució, creuarem aquesta via interurbana força transitada i baixarem pel camí fi ns a l’esplanada de terra, on gaudirem d’una bona panoràmica de les zones de Can Ximelis i Can Serrafossà. Al final d’aquest terraplè podrem albirar, a una cota d’alçada inferior, les restes de l’Ermita de Sant Genís, a la qual descendirem seguint el camí de terra que passa pel davant.

5. Tot just passada l’ermita, a banda i banda s’hi estén un altre element que forma part del catàleg del patrimoni natural: el Bosc de l’Ermita, constituït per una densa pineda de pi blanc amb retalls d’alzina i roure.

6. Després de vorejar un grup de quatre pins blancs al bell mig del camí, un d’ells senyalitzat amb marques de pintura blanca i verda, ens caldrà desviar-nos lleugerament a l’esquerra, pujant a dalt d’un petit promontori adjacent al camí, on accedirem a les restes de l’antic Castell de Sant Genís. En un dia clar podem gaudir del perfi l retallat de Montserrat com a teló de fons.

7. Arribats a aquest punt, caldrà desfer les nostres passes, creuant un altre cop la carretera d’Ullastrell i baixant pel carrer de Francesc Rovira i Riba, sense desviar-nos pel trencall que ens portaria cap a la Masia de Can Xercavins. Passarem de nou per sota del pont dels FGC i continuarem fins al Castell fi ns arribar al punt d’inici (Escardívol).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.