Salut es planteja permetre la mobilitat entre Barcelona i les regions metropolitanes

Amb l'escenari actual, un veí de Rubí podria anar a Mataró però no a Barcelona

Rubí, Barcelona i les dues regions metropolitanes entren a la fase 1 del desconfinament el dilluns 25 de maig. L'obertura de terrasses o les trobades de fins a deu persones són alguns dels avenços que es produiran.

Hi ha altres coses que no variaran com és que els rubinencs i rubinenques no podran anar a Barcelona (a excepció de raons mèdiques, laborals o per cuidar un familiar malalt). Així, un veí de Rubí es podria desplaçar a Llavaneres o Mataró però no a la capital catalana.

El motiu és que Rubí forma part de la regió sanitària Metropolitana Nord i Barcelona és una regió sanitària en si mateixa. Els desplaçaments entre regions sanitàries no estan permesos en fase 1. La regió de Rubí està integrada pel Barcelonès Nord,  Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

 

Per això, des de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han explicat que estan treballant per decidir si Barcelona i les regions metropolitanes passen a considerar-se una única regió sanitària. D'aquesta manera, els desplaçaments estarien permesos.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assenyalat que estan estudiant "si és factible" augmentar la mobilitat entre la ciutat de Barcelona i les regions metropolitanes en les properes setmanes d'acord amb els indicadors de l'evolució de la pandèmia del coronavirus.

Vergés ha afirmat aquest divendres en roda de premsa que estan treballant en aquest sentit amb l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metroopolitana de Barcelona (AMB), especialistes en mobilitat i altres experts i que en tot cas volen comptar amb el "consens" dels municipis i tenint en compte també les diferents realitats dins de les regions sanitàries.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.
Més informació