Sanitat desmenteix que hagi valorat que empreses privades puguin comprar vacunes de la Covid-19

L'executiu estatal assegura que el Sistema Nacional de Salut està "prou preparat" per assumir una vaccinació massiva

El Ministeri de Sanitat ha assegurat en un comunicat que "en cap cas" s'ha considerat la possibilitat que empreses privades participin en l'adquisició i administració de vacunes contra la covid-19 a les seves plantilles.

En paral·lel, l'executiu que encapçala Pedro Sánchez subratlla la "importància" de l'acord dels estats membres de la Unió Europea per adquirir vaccins. L'acord confirma la participació dels Estats en el procediment d'adquisició de vacunes, que alhora convenen en no iniciar procediments de compra dels productes que són objecte de negociació per l'estratègia europea. Alhora recorda que totes les vacunes autoritzades per l'EMA són dins d'aquesta estratègia.

 

Pel que fa a l'administració de vaccins, el Ministeri destaca "les capacitats" del sector públic per executar, a través del Sistema Nacional de Salut i de les Comunitats Autònomes, el pla de vacunació actualment en marxa, que preveu tenir el 70% de la població vaccinada a finals d'agost.

En aquest sentit, l'executiu estatal subratlla que el Sistema Nacional de Salut està "prou preparat" per abordar una campanya de vacunació massiva, i posa d'exemple la campanya de vaccinació de la grip, durant la qual es van administrar catorze milions de dosis en tres mesos.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.