El servei d'acompanyament per a persones amb diversitat funcional ha realitzat més de 300 sortides

Les sortides han tingut una hora de durada i s’han realitzat a la zona propera al domicili de la persona usuària

Des de la posada en funcionament a mitjans d'abril per part de l'Ajuntament de Rubí del servei gratuït d'acompanyament per a persones amb diversitat funcional que presentessin trastorns de conducta vinculats a la situació de confinament, i fins 31 de juliol, s'han realitzar 333 sortides d'una hora de durada pròximes al domicili de la persona usuària. 

La iniciativa, coordinada per l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional, s'adreçava a infants i joves menors de 21 anys i a persones adultes amb poc suport familiar que poguessin acreditar la necessitat de sortir al carrer per raons terapèutiques. 

 

Durant aquestes passejades, un/a treballador/a familiar de l'empresa Suara ha acompanyat la persona amb diversitat funcional i s’ha encarregat de garantir en tot moment les mesures de prevenció de contagi de la Covid-19. Les famílies que han sol·licitat el servei han pogut escollir entre dues franges horàries: de 9 a 14 h i de 16 a 20 h, de dilluns a divendres. Com a màxim, es podien demanar dues hores a la setmana en dies diferents.

En total, el servei ha rebut 339 demandes, de les quals se n’han atès 333 ─la resta no complien els requisits bàsics, ja que no disposaven del certificat de discapacitat o bé tenien més de 60 anys i, per tant, eren considerades col·lectiu de risc─. Les persones que han gaudit del servei han estat derivades, en un 80% dels casos, des de diferents entitats i serveis de l’àmbit de la diversitat funcional. El 20% restant han estat demandes particulars. Gràcies a aquesta iniciativa, s’han atès un total de 17 persones, un 90% de les quals eren adults amb discapacitat i poc suport familiar.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.