El 112 rep més d'11.000 trucades pel temporal Glòria

El 112 ha rebut fins a les 8 h d'aquest matí 11.154 trucades relacionades amb el temporal i hi ha una persona desapareguda

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les 8 h del matí  d'aquest dimecres11.154 trucades a causa del temporal, la majoria des de l'àrea metropolitana. Els equips d'emergències busquen una persona desapareguda, que hauria caigut a l'aigua al port mentre intentava amarrar un vaixell  a Palamós (Baix Empordà). A hores d'ara el continuen buscant però el temporal dificulta la recerca i la limita als mitjans aeris. 

D'altra banda, han localitzat en bon estat l'home de 80 anys que havia desaparegut a Begues. Havia sortit a passejar i no havia tornat. Dues senyores que passejaven el gos aquest matí l'han trobat arraulit al costat d'una masia.

Pel que fa a les trucades al 112, el Barcelonès concentra un terç dels avisos, el 29,8%, i el Baix Llobregat un 13,2%. Per darrere se situa el Maresme, amb un 11,3%, i el Vallès Occidental, amb un 10,8%. Per municipis, s'han registrat 2.258 trucades des de Barcelona (20,2%), 501 des de Badalona (4,4%) i 446 des de Mataró (4%).

Entre dilluns i dimarts a Rubí s'han registrat 18 incidències a causa del temporal i les fortes ratxes de vent, tot i que la majoria han estat desperfectes ocasionats per la caiguda de branques, tanques o cornises. Fins ara, l'incident més greu va tenir lloc dilluns a l'avinguda Can Cabanyes amb la caiguda d'un arbre de grans dimensions,que no va causar cap persona ferida. 

Des del Servei Metereològic de Catalunya (METEOCAT) informen que les precipitacions es van disgregant però encara continuen actives. La predicció municipal del METEOCAT anuncia tempesta a Rubí durant tot el dia d'avui i demà fins al migdia, amb temperatures que no superaran els 14 graus i vents de 30 km/hora com a màxim. 

 

Més informació