Un 14% de les persones entre 45 i 49 anys han rebut la primera dosi de la vacuna a Rubí

Aquesta setmana ha començat la vacunació per a les persones d'aquesta franja d'edat

La campanya de vacunació avança sense pausa i a Rubí el 14% de les les persones entre 45 i 49 anys han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 durant la primera setmana que aquesta franja d'edat podia demanar cita per vacunar-se. Aquest percentatge s'eleva al 69% en el cas de les persones d'entre 50 i 50 anys, i en el 80% per a les que tenen 60 i 65 anys. 

Conforme augmenta la franja d'edat major és el nombre de persones vacunades a la ciutat, que ja té el 36% de la població immunitzada amb la primera dosi i el 19% amb la pauta completa. En xifres totals, aixó es tradueix en 28.810 persones que han rebut la primera vacuna i 15.457 que ja tenen les dues.  

Actualment a la ciutat hi ha 6 persones ingressades per coronavirus, una de les dades més baixes des de la publicació de xifres oficials de l'afectació de la pandèmia. 

 

A més, des d'aquest dimarts és possible descarregar-se el 'certificat covid digital' per viatjar per la Unió Europea. Aquest certificat acredita haver estat vacunat contra la Covid-19, haver-se realitzat una prova amb un resultat negatiu o haver-se recuperat de la malaltia

Més info: Ja es pot obtenir el 'certificat covid digital' per viatjar per la Unió Europea

Fins al 60% de la població creu que amb la immunitat de grup podrà tornar a fer tot el que feia abans de la pandèmia

Tanmateix, l'última enquesta del CIS revela que el 61% de ciutadans creu que quan s'assoleixi la immunitat de grup amb la vacunació contra la Covid-19 podrà tornar a fer tot el que feia abans de la pandèmia. L'11,4% pensa que en principi no i el 15,7% descarta definitivament que es pugui recuperar la vida que es tenia abans del coronavirus.

Això és el que recull un estudi especial del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre les conseqüències i efectes del coronavirus en la població espanyola fet públic aquest dimecres. Entre els ciutadans que creuen que la normalitat prèvia a la pandèmia no tornarà, el 26,8% ho sosté per la multitud de canvis que ha generat, el 25,5% perquè creu que ha de passar temps i el 15,7% perquè considera que caldrà seguir prenent mesures.

D'altra banda, el 55,8% d'enquestats creu que les administracions haurien d'haver adoptat mesures més estrictes que les que s'han aplicat. El 29,9%, en canvi, considera que s'han pres mesures adequades i necessàries. Al gener el percentatge de ciutadans que avalaven les mesures preses era inferior (25,8%) i hi havia més enquestats partidaris d'haver adoptat restriccions més fortes (59,2%).

L'enquesta s'ha fet del 14 al 29 de maig amb unes 3.000 entrevistes.

 

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.