4 llocs més de Rubí en estat d’abandonament

Nou recull d’edificis històrics i naus industrials de Rubí que actualment es troben en estat d’abandonament

Arran de l’interès suscitat per l’últim article on es feia un recull d’algunes edificacions de la ciutat que van viure èpoques d’esplendor però actualment es troben en estat d’abandonament, avui afegim 4 llocs més de Rubí que s’han quedat aturats en el temps.

Les cases d’en Rigol. Segur que algun cop heu passat per davant d’aquestes cases tan pintoresques. Es troben a l’encreuament del carrer General Prim amb el carrer de Cal Príncep. Es tracta d’un conjunt de cases construïdes el 1918 per Pau Rigol, un indià que havia viatjat a Argentina per treballar de paleta i va tornar enriquit a Rubí. Llavors es va fer construir aquest conjunt de cases per als seus familiars i també per llogar. Imiten l’arquitectura de principis del segle XX del país argentí, sobretot els porxats de les entrades. Avui dia es troben en estat d’abandonament i les portes estan tapiades, tot i que en una de les cases que fa cantonada hi ha alguns estris.

Les cases d'en Rigol, a Rubí.

Una de les cases d’en Rigol té estris personals al porxat.

Nau calcinada a Sant Genís. L’any passat un gran incendi va afectar un magatzem de material per embalar a l’avinguda Josep Pujol de Rubí. Les flames van afectar la totalitat de la nau, que ara roman amb part del sostre enfonsat. Des de la tanca exterior i a primer cop d’ull encara es pot albirar els efectes de l’incendi, de causes desconegudes, en el seu interior. Tot i el risc d’esfondrament, pels grafitis de les parets es dedueix que persones alienes a les instal·lacions han accedit per fer les pintades.

Les flames de l'any passat van afectar la totalitat de la nau.

Part del sostre de la nau roman enfonsat.

 

La fassina de Cal Corrons. Just davant de l’edifici cantoner de Can Llonc es troba el casalot abandonat de Cal Corrons, entre l’Escardívol i el carrer Terrassa. Es tracta d’una antiga fàbrica artesanal del 1850, dedicada a destil·lar aiguardent. En el 1940 va passar a ser un edifici amb dependències per allotjar persones immigrants segons el Blog de la història i el patrimoni de Rubí. Ara mateix es troba en estat d’abandonament i amb una bastida per evitar despreniments. Veïns de l’edifici d’enfront, al carrer Terrassa, temen que algun dia la façana se’n vagi avall.

Façana de Cal Corrons, al carrer Terrassa de Rubí.

Bastida de Cal Corrons per evitar despreniments.

El complex del Vapor Nou. És un dels edificis més significatius de la història industrial de Rubí. Avui dia però, es pot passejar pels costats de l’edificació i comprovar per les finestres trencades que el lloc està buit i abandonat. Aquesta fàbrica del 1879 es dedicava a la fabricació de teixits de velluts gràcies a 120 telers automàtics i a la mà d’obra majoritàriament femenina. Tot i que hi havia la idea per part del consistori de crear un museu dedicat a la indústria de la ciutat, segons el Blog de la història i el patrimoni de Rubí aquest projecte ara es troba aturat i el seu futur és incert.

És un dels edificis més significatius de la història industrial de Rubí.

Finestres trencades del complex fabril del Vapor Nou.

 

Més informació
 
Comentaris (1)
Laura Arévalo Fa 2 mesos
M'agrada que es visibilitzi l'estat d'edificis que podrien tenir un ús profitós per la població de Rubí, des de habitatges de protecció oficial a llocs destinats per activitats socials. A veure feu una tercera publicació de les cases abandonades de ca n'Alzamora. N'hi ha una ocupada amb animals que almenys té un ús, però la de davant de casa meva, davant de l'escola torre de la llebre està desocupada, es pot entrar amb facilitat i ja hem tingut algun ensurt, ja que grups que entren a l