Les agents cíviques centren les seves actuacions en la prevenció del coronavirus

L'Ajuntament de Rubí informa que el servei municipal ha dut a terme 3.534 accions entre maig i agost relacionades amb la pandèmia

L'Ajuntament de Rubí informa que les agents pel civisme de Rubí han centrat la seva activitat els darrers quatre mesos a tasques relacionades amb la Covid-19, bàsicament en la difusió d’informació, control de mesures de seguretat i, sobretot, recordar l’ús obligatori de la mascareta.

D’aquesta manera, el consisttori assegura que la Salut Pública ha estat l’àmbit que més s’ha treballat des del servei ja que també ha participat en el repartiment de mascaretes entre els domicilis rubinencs que es va realitzar a finals de maig i principis de juny.

Per nombre d’accions, la tinença responsable d’animals ha estat l’altre apartat on més feina s’ha fet ja que s’han registrat 254 accions per donar informació general sobre responsabilitats i obligacions als propietaris de d’animals de companyia; respecte a femtes i orins que embruten els carrers; intervencions per gossos deslligats (la majoria); per l’incompliment de la normativa específica per a gossos potencialment perillosos, etc.

 

En canvi, un dels àmbits que ha requerit menys intervencions de les agents cíviques és el relacionat amb la convivència, només 36 accions. En aquest àmbit s'inclou tot el que es refereix al joc a l’espai públic, que bàsicament conté intervencions i queixes per l’ús de pilotes en places on està prohibit; sorolls a l’espai públic (música alta, cotxes alta velocitat…) i l’ús de parcs infantils, en ocasions mal emprats per l’entrada de gossos, consum de tabac, joves fent ús dels gronxadors, etc.

Entre maig i agost, s’han acumulat 4.717 actuacions d’aquest servei i, d’aquest total, 3.534 tenen a veure amb accions relacionades amb la salut pública i, en concret, amb la pandèmia. Des del consistori expliquen que aquestes xifres suposen un increment de l’activitat d’aquest servei respecte dels primers mesos de l’any, quan van executar 1.778 accions.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.