Ajornat un altre desnonament a Rubí

La pròxima ordre de desallotjament d'una família amb dos menors a càrrec es podrà executar sense avís previ

Aquest dimarts al matí estava previst un desnonament al carrer Albacete de Rubí d’una família amb dos menors al seu càrrec. Com en altres ocasions, el desnonament s’ha aturat in extremis però en aquesta ocasió s’han arribar a presentar els agents judicials acompanyats dels Mossos d’Esquadra.

El llançament, previst per a les 12 h, ha concentrat prop d'una vintena de persones, entre membres de la PAH de Rubí i d’altres entitats ciutadanes, davant la porteria i els voltants de l’edifici.

Fonts de la plataforma contra els desnonaments han explicat que el pis pertanyia primer al BBVA i després va passar a ser propietat del fons voltor Anticipa.

Segons la plataforma, des de Serveis Socials de la ciutat se li ha ofert al matrimoni amb dos fills que es traslladi a una habitació en un pis compartit amb una altra família acollida en el mateix habitatge d’emergència, donat que no disposen d’una residència legal al país. Segons l'Ajuntament de Rubí, es tracta d'una estada temporal a l'espera de trobar una alternativa habitacional "reglada, més adequada i estable".

La família, que ja té una segona ordre de desallotjament, no hauria acceptat la solució proposada i, tot i que el llançament previst per aquest dimarts s’ha posposat, els poden desnonar pròximament sense necessitat d’avisar prèviament, amb el conseqüent perjudici per als menors i sense tenir temps de treure les pertinences de l’habitatge.

Per a la PAH de Rubí, l’única taula de salvació ara mateix per la família és l’informe de vulnerabilitat que té previst remetre Serveis Socials al jutjat per intentar evitar un tercer intent de llançament.

El moviment social s’ha manifestat aquest mateix dimarts a les portes del consistori de Rubí per reclamar el dret a un habitatge digne.

Membres de la PAH de Rubí s'han concentrat aquest dimarts a les portes de l'Ajuntament de Rubí. FOTO: Cedida

Membres de la PAH de Rubí s'han concentrat aquest dimarts a les portes de l'Ajuntament de Rubí. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.