L’Ajuntament retira les últimes plaques franquistes que encara hi havia a Rubí

Amb aquesta actuació, la ciutat ja no conserva cap carrer o plaça amb nomenclatura franquista

L’Ajuntament de Rubí informa que ha retirat les darreres plaques amb simbologia franquista que encara quedaven en un total d’onze edificis d’habitatges de la ciutat. Fa uns mesos, el consistori va enviar una carta a les comunitats de propietaris afectades anunciant-los la voluntat de substituir aquests elements per altres plaques on s’informa que l’edifici va ser construït en règim de protecció oficial.

Aquest canvi dona compliment a la Llei de memòria històrica segons la qual les administracions públiques han de prendre les mesures oportunes per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació personal o col·lectiva de la sublevació militar, de la Guerra civil i de la repressió de la dictadura.

 

Rubí ja no conserva cap carrer o plaça amb nomenclatura franquista

Rubí disposava de 36 plaques amb simbologia franquista ubicades en edificis d’habitatges. La majoria van ser substituïdes el 2012 però encara en quedaven algunes als carrers de Lumière, Miquel Servet, Lluís Ribas, Joan Maragall i Primer de Maig, que ara ja han estat substituïdes per altres distintius merament identificatius, sense cap cost per al veïnat.

La retirada d’aquestes plaques és un dels compromisos adoptats per la Taula local de la memòria històrica, constituïda al febrer de 2019. Més enllà d’aquests elements, Rubí no conserva cap carrer o plaça amb nomenclatura vinculada al franquisme. 

"Tanquem un dels compromisos amb la Taula local de la memòria històrica i amb la ciutadania. A Rubí, cap veï o veïna haurà de passar sota cap simbologia representativa del franquisme", ha assegurat el regidor de Memòria Històrica, Pau Navarro.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.