L’Ajuntament de Rubí amplia l’illa de la llum i les activitats de Nadal

Aquest divendres 29 de novembre s’enceta la programació nadalenca a Rubí amb l’encesa de llums

L’Ajuntament de Rubí ha presentat aquest matí, en el laboratori que el Mag Rubisenc té en el Museu del Castell, la programació d’activitats i tallers per aquest Nadal, que començarà aquest divendres 29 amb la tradicional encesa de llums i s’allargarà fins al 12 de gener. La principal novetat d’enguany és que s’amplia l’illa de la llum i el nombre d’activitats en gairebé una cinquantena més i 400 en total.

L’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha explicat que “la llum per a nosaltres és molt important. L’any passat ja vam fer una aposta per l’illa de la llum i aquest any ho fem de nou. A més ara tenim tres espais més interactius, dos arbres transitables a la plaça Catalunya i al carrer Pere Esmendia, i el laberint de la plaça Onze de Setembre”.

Martínez ha explicat que una de les prioritats a l’hora de preparar la programació de Nadal d’enguany és que siguin activitats pensades per a tota la família. “Volem que sigui un inici ple de llum i màgia. Hi ha més activitats i més dies per tenir una ciutat maca i on sigui possible viure el Nadal”.

 

L’alcaldessa ha avançat que la Carpa de Nadal estarà operativa a la plaça Dr. Guardiet fins al 2 de gener, el Trenet dels Comerciants estrenarà nova decoració i la pista de gel de la plaça Nova Estació tindrà dos dies més de descomptes.

La presentació de la programació de Nadal ha tingut lloc al laboratori del Mag Rubisenc. FOTO: Redacció

El Celler novament serà l’escenari escollit per a la Festa de Cap d’Any, i el colofó final el posarà la Cavalgada de Reis, que canviarà lleugerament el seu recorregut, entre l’avinguda de Barcelona i el carrer Verge de Fàtima, i que estarà presidida pel Mag Rubisenc.  

Moisés Rodríguez, regidor de Comerç, ha assegurat que la despesa en llums, qüestionada per alguns grups municipals, està justificada. “Pensem que Rubí fa més inversió en fer un pol d’atracció perquè aquesta campanya de Nadal sigui més atractiva i això passa de dotar-la de més elements i un major cost. Volem fomentar el comerç de Rubí i una illa de la llum sempre té una atracció cap al corredor comercial”.

Respecte a la centralització de les activitats en una part concreta del nucli urbà, i no en altres barris de la ciutat, l’alcaldessa ha assegurat que “són els espais de sempre. Igual que amb la Festa Major, en el moment que concentres, l’oferta pot ser de molta més qualitat, més lluïda i amb més participació”.

Tanmateix, l’alcaldessa ha declarat que hi ha detalls i novetats de la programació d’enguany que prefereix no desvetllar per sorprendre els infants i ha agraït a les associacions i entitats culturals de la ciutat la seva col·laboració.

Més informació