L’Ajuntament de Rubí reparteix 1.700 clakis per recollir l'oli de cuina usat

S'ha repartit entre nous alumnes i associacions de veïns

L’Ajuntament de Rubí informa que ha repartit aquests últims dies prop de 800 recipients clakis entre els nous alumnes d’infantil de les escoles públiques de la ciutat perquè les famílies puguin recollir de forma separada l’oli de cuina usat. També s’han repartit 900 clakis més entre les associacions veïnals de la Zona Nord, Can Solà, Castellnou Sector B, Castellnou Sector D, Can Fatjó i l’establiment comercial local La Bona Fruita. 

Convertir l'oli de cuina usat en biodièsel 

Abocar l'oli domèstic usat dins del claki i dipositar-lo als punts d’intercanvi permet que l'oli es pugui reciclar. "A més d'evitar que l’oli contamini rius, sòls o malmeti les canonades, s'aprofita per crear combustible", ha recordat el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano.

Aquesta recollida es fa a través del projecte Rubiclak, una iniciativa que a més del benefici ambiental genera llocs de treball per a persones amb diversitat intel·lectual de Rubí. El projecte Rubiclak el van impulsar les mares i pares de l’AMPA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i actualment està gestionat per l’entitat APDIR.

Més info: “Està bé la integració però no és encara una realitat”, Montse Masip, presidenta de l’APDIR

L'alumnat d'Infantil ha rebut clakis per reciclar l'oli de cuina a casa. FOTO: Ajuntament de Rubí

L'alumnat d'Infantil ha rebut clakis per reciclar l'oli de cuina a casa. FOTO: Ajuntament de Rubí

Punts de recollida dels clakis 

L’oli de cuina que ja no es pot aprofitar i s'ha dipositat al claki, cal portar-lo al punt de recollida més proper (a l’escola, a qualsevol de les deixalleries de la ciutat, a les entitats col·laboradores, associacions veïnals o a les dependències municipals). Quan s'entregui el claki ple, s'obtindrà un de buit i net.

El personal del projecte Rubiclak el recollirà i s'encarregarà que se sotmeti al tractament necessari per tal que es recicli convertint-se en biodièsel, un combustible que prové d'un recurs renovable i esdevé menys contaminant que els combustibles fòssils.

Aquesta és una de les accions incloses a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que s’ha celebrat entre els dies 20 i 28 de novembre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.