L'Ajuntament de Rubí reparteix clakis per reciclar l'oli de cuina usat

El seu reciclatge evita la contaminació de les aigües i genera llocs de treball a persones amb diversitat intel·lectual de la ciutat

L’Ajuntament de Rubí informa que distribueix aquests dies clakis de forma gratuïta als punts de deixalleria mòbil, a la deixalleria de Cova Solera i al Club Escola de Futbol de Can Mir fins a esgotar les 320 unitats previstes. L’objectiu és incentivar la recollida de l’oli de cuina usat per poder-lo reciclar.  Cal tenir en compte que l’oli és un residu molt comú a casa i molt perillós i cada litre d’oli llençat a l'aigüera pot arribar a contaminar 10.000 litres d’aigua. 

Els clakis són uns recipients de plàstic dur i boca ampla, dissenyats especialment per poder-hi abocar l'oli directament de la paella i amb un tap de doble membrana que evita els vessaments i la mala olor. Aquests pettis bidons permeten guardar aquest residu domèstic a casa i, posteriorment, portar-lo a reciclar i que es pugui transformar en biodièsel.

Aquesta recollida es fa a través del projecte Rubiclak, una iniciativa que, d’una banda, evita la contaminació de les aigües i, de l’altra, genera llocs de treball per a persones amb diversitat intel·lectual residents a Rubí. El projecte Rubiclak el van impulsar les mares i pares de l’AMPA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i actualment està gestionat per l’entitat APDIR.

El club de futbol de Can Mir, nou punt de recollida dels clakis

El Club Escola de Futbol Can Mir s’ha afegit com a punt de recollida i distribució gratuïta de clakis, sumant-se a la tasca que realitzen les escoles i instituts de la ciutat. Els recipients es poden adquirir sense cap cost les tardes de dimarts i dijous a partir de les 16.30 h a les instal·lacions del club.

“La intenció és anar ampliant aquesta xarxa de punts distribuïdors a través d’entitats, per tal d’incentivar, d’una forma fàcil, la correcta separació de l’oli de cuina”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano.

Actualment, la ciutat compta amb diferents punts de recollida d’oli de cuina. Aquest residu es pot portar a qualsevol de les deixalleries de la ciutat dins del seu horari d'atenció a la ciutadania.

Els clakis també es poden deixar a diferents dependències municipals, com l'Ajuntament, la Biblioteca Mestre Martí Tauler, el Rubí Forma, i als locals d’entitats i associacions col·laboradors, com el Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals i l'Associació veïnal Ca n'Oriol, així com a les escoles i instituts, en el cas de l’alumnat d’aquests centres.

Un cop aportat un claki ple, se’n proporcionarà un altre de buit per poder continuar emmagatzemant l’oli fins a portar-lo de nou a un d’aquests punts.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.