L’alcaldessa de Rubí fa una crida a la responsabilitat ciutadana per evitar contagis i rebrots

El consistori anuncia que es difondran els diferents consells de seguretat enfront la Covid-19 per megafonia de forma itinerant

Davant dels casos de rebrot de la Covid-19 que s’han produït durant les darreres setmanes a diferents ciutats de Catalunya, alguns també a Rubí. l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez Martínez, ha fet una crida a la solidaritat, la col·laboració i la responsabilitat ciutadana per evitar nous contagis del virus. Tanmateix, ha publicat un ban aquest dijous amb l’objectiu de "conscienciar els rubinencs i les rubinenques de les mesures preventives que cal seguir per evitar la propagació de la malaltia".

“Aquesta fita només serà possible si acomplim les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries, però sobretot amb la responsabilitat i la solidaritat de tots i totes nosaltres”, assegura l’alcaldessa al ban. “Ara més que mai és necessari el compromís, així com la conscienciació i col·laboració de tothom, a l’hora de respectar les mesures de prevenció, per la seguretat de tots i totes, especialment de les persones més vulnerables. No podem abaixar la guàrdia”.

Les concentracions en punts de la ciutat de persones que no formen part d'una mateixa unitat de convivència són un risc potencial de contagi i propagació del virus. En aquest sentit, des de l'Ajuntament recorden que cal evitar-les. Tanmateix, el ban recorda mesures de seguretat bàsiques, com que l’ús de la mascareta és obligatori; cal mantenir la distància de seguretat interpersonal; s’han d’evitar les aglomeracions; és imprescindible rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica; s’ha d’evitar compartir begudes, menjar o estris i altres objectes sense netejar-los degudament; i s’han de seguir les indicacions de seguretat dels establiments i equipaments que es visitin.

 

Amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre totes aquestes qüestions, es difondran els diferents consells per megafonia de forma itinerant.

Des de l'Ajuntament asseguren que s'actuarà amb fermesa davant l’incompliment de les mesures de seguretat obligatòries. És per això que s'ha establert un sistema de coordinació entre la Policia Local, Protecció Civil i l’equip d’agents pel civisme per incrementar el control a diferents indrets de la ciutat i on s'han detectat concentracions de col·lectius que no compleixen les mesures obligatòries.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.