Alumnes de l’escola d’art i disseny de Rubí participen en la recreació d’un vaixell fantasma

Aquest vaixell pirata fantasma s’inspira en el videojoc Man of Medan i es pot visitar a la Fira del videojoc NiceOne

Un vaixell abandonat, una experiència de terror i una única sortida per escapar. Aquests tres elements constitueixen la instal·lació que recrea un vaixell fantasma i que ha estat possible gràcies a la feina d’un total de 650 alumnes de formació professional i d’art i disseny catalans, entre ells l’Escola d’Art i Disseny (edRa) de Rubí.

La infraestructura es pot visitar a Fira Barcelona en el marc de la Fira del videojoc i l’entreteniment NiceOne, entre el 28 de novembre i l’1 de desembre.

La instal·lació està inspirada en el joc Man of Medan i representa un vaixell fantasma amb l’objectiu de crear una experiència de terror en els visitants. Així, els participants, en grups de 5 persones, hauran d’enfrontar-se a diferents situacions abans de poder escapar del vaixell. El periodista Rubén Cabús, reporter i col·laborador del TOT Rubí, ha estat dins el vaixell per informar a les càmeres de TV3 de l’experiència immersiva en el vaixell Man of Medan.

 

Per fer-ho possible, ha calgut la tasca de l’alumnat de 32 centres d’FP i d’Escoles d’Art i Disseny, així com estudiants d’arts escèniques, que han aplicat els seus coneixements en algun dels 42 títols diferents que han participat en la recreació. Per exemple: Pintura per simular un antic vaixell de fusta; Forja per fer alguns elements com la campana del vaixell; Maquillatge Professional per caracteritzar els personatges; Estilisme d’Indumentària per als vestits; Fusteria; Manteniment d’embarcacions d’esbarjo; o Animacions en 3D, Jocs i Entorns Virtuals, entre d’altres.

El treball de recreació del vaixell es crea com a entrenament per al concurs Skills o habilitats professionals. Així, els alumnes poden posar en pràctica diversos oficis per tal de preparar-se per a les futures competicions tant a nivell europeu com mundial.