Àngels (Carnisseries Nati): “Tinc clientela de fa 40 anys”

La parada de carnisseria ha estat reconeguda durant la Nit del Comerç per complir 50 anys d’història a la ciutat

Aixecar la persiana d’un comerç durant 50 anys no ho fa tothom. L’Àngels, de Carnisseries Nati, recorda que la primera parada que van obrir els seus pares estava ubicada al mercat vell, a la plaça del Dr. Guardiet.

Més info: El Mercat de Rubí, distingit amb el Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris

“Era molt petita i vaig començar allà amb 14 anys però només vaig estar 15 dies. Després el meu pare em va posar en una botiga que tenia al carrer Joan Maragall i quan van obrir el mercat nou, els meus pares van agafar tres parades”. D’aquestes, ara en queden dues, que porten l’Àngels i el seu germà.

Tot i això, la paradista considera que són “quasi” la tercera generació de carnissers “perquè la meva àvia ja havia despatxat, a l’època de la postguerra, carn congelada que venia d’Argentina a Barcelona”.

A Rubí, comptant des que hi són al mercat antic, ja porten 50 anys venent carn i la setmana passada van rebre un reconeixement durant la Nit del Comerç. A més, formen part de l'associació Comerç Rubí. “Gràcies a la clientela, nosaltres estem aquí”, explica l’Àngels.

De fet, explica que té clients “de fa 40 anys. Li venien a comprar a la meva mare i després el fills han seguit comprant. Sí que és veritat que molta gent gran ha mort però hi ha molta joventut”.

La carnissera a la seva parada del Mercat de Rubí. FOTO: Redacció

La carnissera a la seva parada del Mercat de Rubí. FOTO: Redacció

En els inicis de la parada al mercat vell, l’Àngels explica que la carn procedia de l’escorxador que hi havia a Rubí, “on està la policia” actualment. D’ençà que no hi és, el producte ve de l’escorxador de Castellbisbal.

Quan li demanem que destaqui un valor del mercat, l’Àngels respon sense dubtar el tracte, que és “molt directe” i ens posa en situació: “em pregunten -vull fer un fricandó- i tu aconselles. Crec que això val molt. Vas a un supermercat i t'emportes la safata feta però allà no tens cap contacte ni saps com sortirà. Aquí inclús li dones la recepta per fer-ho o un detall que no saben i això la gent ho valora molt”.

Pel que fa a l’augment dels preus dels aliments, l’Àngels reconeix que el consumidor mira més el que gasta. “La gent no arriba però jo el que no faré es baixar la qualitat. Tinc una clientela acostumada a aquesta qualitat, mantindré la mateixa línia. Valoro molt que segueixin comprant perquè és la seva confiança que depositen en mi. El que passa és que estem passant temps difícils”.

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació