L'associació de veïns de Sant Jordi Parc celebra el canvi de plantejament urbanístic

Finalment es farà un edifici amb pisos per a joves amb una planta baixa per a equipaments a l'avinguda Castellbisbal 78

L'associació de veïns de Sant Jordi Parc es mostra satisfeta amb l'anunci de l'Ajuntament de Rubí, que ha descartat la construcció de pisos dotacionals a l'actual zona verda i aparcament gratuït de l'avinguda Castellbisbal, a tocar d'una coneguda xurreria. A més, el consistori ha anunciat que farà cas a la demanda veïnal i ampliarà les 116 places d'aparcament que hi ha ara, i n'afegirà més, tot i que no s'ha especificat el nombre, a la part del darrera del descampat que dona al bar Dori. 

Més info: Es desestima construir pisos dotacionals a l'actual zona verda i aparcament de Sant Jordi Parc

Segons el consistori, aquest solar s’incorporarà en la programació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), "que acabarà definint el seu ús final", per la qual cosa tampoc es tanca la porta al cent per cent a què en uns anys es torni a posar sobre la taula un projecte similar. Preguntats per aquesta possibilitat, des de l'associació diuen que si es dona el cas tornaran a protestar. 

En aquest sentit, consideren que el projecte de construir un edifici entre l'avinguda Castellbisbal i el passatge Topazi va començar amb mal peu perquè no van comptar amb l'opinió dels veïns i asseguren que mai s'han oposat als pisos dotacionals, sinó a la seva ubicació, i més tenint en compte altres espais que ara ocupen naus industrials en estat d'abandonament i que sovintegen joves, amb el conseqüent perill que això comporta. 

 

"Després de manifestar el malestar per aquest projecte sense haver comptat amb el suport del veïns van començar les meses de treball amb representants i tècnics de l'Ajuntament i hem fet saber què necessita el barri apart dels pisos dotacionals", ha explicat Ricardo Montalvo, president de l'associació de veïns de Sant Jordi Parc. 

Segons explica, la pressió veïnal ha aconseguit que es modifiqui el projecte i finalment només es construirà un edifici de 4 plantes com a màxim a l'avinguda Castellbisbal 78, destinat a joves fins a 35 anys i dos pisos reservats per a persones amb mobilitat reduïda. L'esborrany del projecte que els hi ha facilitat el consistori també mostra una planta baixa de 800 metres quadrats a la part del darrere d'aquests pisos, d'una sola planta per no treure llum ni visibilitat als edificis del voltant, que anirà destinat a equipaments per al barri. 

Al solar de l'avinguda Castellbisbal 78 es construirà un edifici de pisos dotacionals i a la part del darrere una sala polivalent per al barri

Al solar de l'avinguda Castellbisbal 78 es construirà un edifici de pisos dotacionals i a la part del darrere una sala polivalent per al barri

De moment no saben quin ús específic tindrà però avancen que segurament serà una sala polivalent per fer formacions, exposicions, una ludoteca o tallers per a gent gran. "Estarem pendents de la construcció que ens han dit i que sigui de totxana i d'acord amb la resta d'edificacions del barri", han explicat. 

Des de l'associació de veïns creuen que la construcció d'aquests pisos i equipament per a ús social o cultural començarà a finals del 2022 o principis del 23. 

Ricardo Montalvo, president de l'associació de veïns de Sant Jordi Parc, en un moment de la roda de premsa. FOTO: NHS

Ricardo Montalvo, president de l'associació de veïns de Sant Jordi Parc, en un moment de la roda de premsa. FOTO: NHS

Per últim, des de l'associació de veïns de Sant Jordi Parc han volgut agrair el diàleg amb la junta del govern municipal, així com el suport dels barris de Can Fatjó, Els Avets i associacions de les urbanitzacions, "als veïns que han protestat i als que des de l'ombra ens han ajudat, i a tota l'oposició". 

 

 

 

 

 

 

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.