Es desestima construir pisos dotacionals a l'actual zona verda i aparcament de Sant Jordi Parc

Els veïns del barri han protestat en diverses ocasions per la ubicació dels pisos dotacionals en aquesta zona

L'Ajuntament de Rubí informa que l’alcaldessa de Rubí s'ha reunit amb el veïnat de Sant Jordi Parc i, finalment, s'ha desestimat construir un edifici de pisos dotacionals entre l'avinguda Castellbisbal i el passatge Topazi, on actualment hi ha un centenar d'arbres plantats i un aparcament gratuït. Aquesta era una reclamació dels veïns del barri, que han protagonitzat diverses protestes en els darrers mesos contra la ubicació d'un edifici d'aquestes característiques en aquesta zona.  Durant la reunió, també s’ha confirmat l’ampliació de l’aparcament, una demanda del veïnat del barri.

A més, entre la trobada entre tècnics municipals, representants de l'Ajuntament i veïns del barri, també s’ha confirmat l’ampliació de l’aparcament, una altra petició tenint en compte les dificultats per aparcar al centre de la ciutat i que molts veïns d'urbanitzacions pròximes aparquen allà el cotxe per accedir al nucli urbà a peu. 

Segons explica el consistori, aquest solar, i atenent les demandes del veïnat de Sant Jordi Parc i Can Fatjó, s’incorporarà en la programació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), "que acabarà definint el seu ús final".

En aquest sentit, els veïns de la zona consideren que al barri, nexe d'unió amb altres urbanitzacions de la ciutat, hi falten diversos equipaments que hi podrien anar en el seu lloc, com per exemple una escola bressol, una biblioteca, un gimnàs o un centre cívic. 

Els pisos dotacionals finalment es construiran a l'avinguda de Castellbisbal número 78. FOTO: Ajuntament de Rubí-Localpres

Els pisos dotacionals finalment es construiran a l'avinguda de Castellbisbal número 78. FOTO: Ajuntament de Rubí-Localpres

A la trobada entre veïns i consistori, s'ha optat per ubicar habitatges per a joves i persones amb mobilitat reduïda, en un edifici de quatre plantes com a màxim, en un altre solar de l'avinguda Castellbisbal, el número 78, una de les dues opcions que s'havia plantejat des de l'inici.  "La voluntat és destinar aquests habitatges dotacionals a joves de fins a 35 anys i que es reservi un o dos pisos en planta baixa per a persones amb mobilitat reduïda", expliquen des de l'Ajuntament de Rubí. Segons el consistori, l’edificació també permetrà ubicar en la seva planta baixa, de 821 m2, equipaments per al barri, la tipologia de la qual "tindrà en compte l’opinió del veïnat". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació