Un centenar d’arbres renoven la zona verda de Sant Jordi Park

L’Ajuntament de Rubí ha cedit 100 arbres de fulla caduca perquè es plantin a l’àrea situada entre el passatge Topazi i el camí de Ximelis

Rubí ha celebrat aquest dissabte al matí la 19a edició del Dia de l’arbre autòcton. Enguany, la zona escollida per plantar un centenar d’arbres ha estat el barri de Sant Jordi Park, a la zona verda entre el passatge Topazi i el camí de Ximelis.

La jornada ha començat a les 11h, moment en què ja s’han pogut trobar a la disposició dels assistents els arbres i els espais on plantar-los. Prèviament s’havia recomanat als veïns de la ciutat que portessin eines de casa per tal que el nombre més gran de persones pogués participar en aquesta activitat.

IMG 8600

 

IMG 8605

 

Entre els assistents s’hi ha pogut trobar a diversos grups de totes les edats disposats a contribuir en aquesta gran plantada. L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, també ha volgut col·laborar en aquesta iniciativa impulsada per l’Ajuntament i ha fet acte de presència durant el matí. Els protagonistes, però, d’aquesta activitat han estat els nens i nenes de la ciutat de Rubí, que han pogut plantar, no només arbres, sinó també petites plantes al voltant de la zona i han rebut un diploma per la seva participació.

 
IMG 8644

 

El criteri que s’ha seguit a l’hora de triar les espècies d’arbres, segons l’Ajuntament, ha estat el d’aconseguir varietats molt diferents de fulles que adquireixin una extensa gamma de tonalitats a l’època de la tardor.

IMG 8612

 

Aquesta iniciativa que porta en marxa des de fa molts anys, s’ha celebrat sempre a diferents zones de la ciutat, com és el cas de Can Fatjó, els anys 2017 i 2018, o els parcs de Ca n’Alzamora i Ca n’Oriol. Aquest any, no només s’han plantat arbres a Sant Jordi Park, sinó que també l’Escola Mossèn Cintó ha volgut participar en aquest Dia de l’arbre autòcton i les famílies dels alumnes han plantat una quinzena d’arbres al seu pati central. 

IMG 8622

 

 

Més informació