L'Ajuntament es reuneix amb els veïns de Sant Jordi Parc pels pisos dotacionals

Els veïns del barri han protestat en diverses ocasions per la ubicació dels nous edificis

Representants de l’equip de govern i tècnics municipals s’han reunit amb veïns del barri de Sant Jordi Parc per explicar-los la proposta de construcció d’habitatges dotacionals a l'avinguda de Castellbisbal. Així ho informa l’Ajuntament de Rubí, qui assegura que treballa amb el veïnat en dues possibles ubicacions "que permetrien la convivència entre els allotjaments i els equipaments que necessita la ciutat".

En aquest sentit, cal recordar que els veïns del barri han protestat en diverses ocasions per la ubicació dels nous edificis. 

Més info: L’associació de veïns de Sant Jordi Parc reitera que continuaran amb les protestes

 

Un edifici de quatre plantes al número 78 de l'avinguda de Castellbisbal

Un dels solars que es contemplen està situat a l’alçada del número 78 de l’avinguda de Castellbisbal, molt a prop d'una ferreteria industrial i un basar xinès. La proposta que s’ha presentat al veïnat recull un sostre màxim per a allotjament dotacional de 1.600 m2, amb una alçada màxima de quatre plantes. A més, l'Ajuntament explica que es podrien construir equipaments d’ús cultural, sanitari, assistencial, esportiu o residencial per a la tercera edat, tenint en compte l’opinió del veïnat,  amb un sostre màxim de 821 m2 distribuïts en una única planta baixa.

L’altra ubicació que planteja l’Ajuntament és un solar ubicat entre l’avinguda de Castellbisbal i el passatge de Topazi, a tocar d'una coneguda xurreria. En aquest cas, hi ha tres alternatives de distribució d’habitatges i equipaments en un únic edifici que, tal com reclamava el veïnat de Sant Jordi Parc, permetrien mantenir l’arbrat existent, així com l’aparcament gratuït que hi ha a hores d’ara en aquests terrenys.     

Habitatges per a joves i persones amb mobilitat reduïda

L'Ajuntament proposa que els habitatges dotacionals de l’avinguda de Castellbisbal, 78, es destinin a joves de fins a 35 anys i que es reservi un o dos pisos en planta baixa per a persones amb mobilitat reduïda. En total, serien una quinzena d’habitatges en règim de lloguer, amb una durada de contracte de set anys improrrogables per tal de facilitar-ne la rotació.

Pel que fa als habitatges previstos al solar situat entre l’avinguda de Castellbisbal i el passatge de Topazi, que s’executarien més tard, encara no està decidit a quin col·lectiu de població es destinarien.

Segons l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, “teníem el compromís d’asseure’ns i de treballar amb el veïnat les nostres propostes per dotar el barri de nous habitatges públics i equipaments. Són opcions que es plantegen a partir de les demandes de l’associació de veïns i que aposten per mantenir la zona verda i l’aparcament”. 

Per últi, l'Ajuntament infoma que es reunirà novament amb el veïnat en uns dies per concretar les ubicacions finals en què s’edificaran els habitatges i equipaments previstos.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.
Més informació