L’associació de veïns de Sant Jordi Parc reitera que continuaran amb les protestes

Nova marxa lenta de cotxes per demanar el canvi d’ubicació dels pisos dotacionals

Veïns de Sant Jordi Parc han tornat a organitzar aquest dijous a la tarda una marxa lenta de cotxes per protestar contra la ubicació de pisos socials on hi ha ara una zona verda i aparcament gratuït, i a un altre solar de prop de 3.000 metres quadrats de l’avinguda Castellbisbal 78, ja que ho volen mantenir o destinar a equipaments per al barri.

Ricardo Montalvo, president de l’associació de veïns de Sant Jordi Parc ha explicat que encara estan esperant per reunir-se amb representants de l’Ajuntament de Rubí i continuaran al setembre amb les protestes. “S’han equivocat al no comptar amb nosaltres i els veïns de Can Fatjó o dels Avets (...) A partir de setembre el moviment de cotxes no serà l’únic que farem, pararem el que faci falta”.

Montalvo també ha expressat que amb aquests pisos dotacionals per a joves i gent gran es podrien formar "guetos” i que “hi ha altres maneres de distribuir-los per Rubí, que no sigui en blocs tan grans, hi ha molts llocs per fer-ho”.

 

En aquest sentit, considera que es podria fer en pisos de bancs o en altres zones del barri, com per exemple a l’espai que ha deixat la fàbrica cremada o just a la nau industrial la que hi ha al costat, en estat d’abandonament i on assegura que està ocupada des de fa temps per joves “que algun dia es faran mal”.

Moment de la marxa lenta aquest dijous 15 de juliol. FOTO: NHS

Moment de la marxa lenta aquest dijous 15 de juliol. FOTO: NHS

El president de l’associació de veïns de Sant Jordi Parc ha dit que compten amb el suport d’altres vuit associacions de veïns d’urbanitzacions o barris de Rubí, com són Can Fatjó, Els Avets, Can Serrafossà-La Perla, Can Ximelis, Sant Muç, Castellnou-Can Mir, Vallespark-Can Barceló i Can Solà.

Reunió amb la resta d'associacions de veïns de les urbanitzacions. FOTO: Cedida

Reunió amb la resta d'associacions de veïns de les urbanitzacions. FOTO: Cedida

Montalvo també assegura que si destinen aquests dos espais de Sant Jordi Parc per construir pisos socials serà una oportunitat perduda per tenir equipaments per als veïns de Can Fatjó i Els Avets. “Aquí falta de tot, l’únic equipament que tenim és el CAP de Sant Genís i el vam haver de lluitar molt”, ha dit, per afegir que Sant Jordi Parc s’ha convertit en “el punt neuràlgic” de les tres urbanitzacions que l’envolten d’entrada a Rubí. “No tothom pot entrar a Rubí perquè no hi ha aparcament, no podem perdre el poc que tenim”.   

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.
Més informació