Els veïns de Sant Jordi Parc reivindiquen equipaments per al barri

No estan d'acord amb l'emplaçament de pisos socials on actualment hi ha una zona verda i un aparcament lliure

L'Associació de Veïns de Sant Jordi Parc i Can Xercavins han explicat aquest dimarts els motius pels quals no estan d'acord amb l'emplaçament d'habitatges dotacionals a l'avinguda Castellbisbal, on actualment hi ha una zona verda i un aparcament lliure. Una situació que ha provocat gran inquietud entre els veïns i veïnes que s'han mobilitzat durant les últimes setmanes per mostrar el seu rebuig.

Més info: Oposició veïnal a la construcció d’habitatges dotacionals a l’avinguda Castellbisbal

El president de l'Associació, Ricardo Montalvo, ha volgut aclarir que no estan en contra de la construcció d'habitatge social al barri sinó que aquestes dues zones concretes s'haurien de destinar a un altre tipus d'equipament útil per a tots els veïns: "Perdem les dues úniques zones destinades a equipaments que tenim al barri, i sent tant nou, trigarem molts anys a tornar a tenir disponibles unes altres on poder construir altres equipaments necessaris per a la comunitat com podrien ser un centre per a la gent gran, una sala polivalent o un gimnàs".

En aquest sentit, el president ha assenyalat que hi ha millors zones a Rubí i al barri on aixecar aquests habitatges: "Hi ha dues naus que es troben mig abandonades que es podrien utilitzar si l'Ajuntament volgués fer un esforç econòmic per valorar aquesta opció, així com donar continuïtat als edificis ja construïts a l'avinguda de les flors".

 
WhatsApp Image 2021 06 09 at 00.07.00

Taula amb President i portaveus de l'Assocació de Veïns de Sant Jordi Parc i Can Xercavins aquest dimarts 9 de juny. FOTO:AMM

Un projecte amb moltes mancances

El portaveu de l'Associació de Veïns de Sant Jordi Parc i Can Xercavins Arturo Roldán ha afirmat que "és un projecte que ha començat molt malament, sense cap avís ni diàleg corresponent amb els veïns afectats". "La sensació que et queda és que ha estat una decisió unilateral per part de l'Ajuntament perquè no hi ha hagut cap mena de projecte participatiu", ha manifestat.

Així, Roldán assegura que la informació sobre la construcció d'aquest habitatge dotacional els hi arriba a través dels mitjans de comunicació i si no hagués estat així "potser no hi podríem haver ni presentat les al·legacions corresponents".

Un projecte que el portaveu creu que "no l'han fet amb molta estima" perquè segons la memòria de la modificació puntual del pla "l'edifici tindria una alçada de fins a 5 pisos, quan el que té al costat és més baix i per tant, no estaria integrat".

D'altra banda, l'habitatge dotacional aniria on ara mateix hi ha una zona verda amb uns 100 arbres aproximadament plantats fa només uns sis mesos i que s'hi haurien de trasplantar a la zona on ara hi ha un aparcament lliure: "És una pèrdua de diners, vols posar els arbres on ara hi ha ciment i el ciment posar-lo on hi ha sorra. A més, que estic segur que el pàrquing acabarà desapareixent perquè en el mateix pla no està", ha valorat.

Zona verda amb els arbres plantats recentment on aniria el nou habitatge dotacional. FOTO: NHS

Zona verda amb els arbres plantats recentment on aniria el nou habitatge dotacional. FOTO: NHS

Oberts a una taula de participació

El president de l'Associació de Veïns de Sant Jordi Parc, Ricardo Montalvo, ha explicat que han "obert la porta a una taula de participació amb l'Ajuntament per trobar la millor solució possible i arribar a un acord" beneficiós per ambdues parts. 

El portaveu de l'Associació Isidoro Collado també ha afirmat que una de les coses que els veïns demanen és que "es cancel·li aquesta modificació i començar una de nova des de zero".

Finalment, la representació del veïnat del barri ha assegurat que les manifestacions i mobilitzacions continuaran perquè no quedi en l'oblit fins que arribi la resposta a les al·legacions presentades. 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.