Marxa lenta dels veïns de Sant Jordi Parc per protestar per la ubicació dels habitatges dotacionals

Consideren que hi ha zones alternatives al barri on construir pisos socials i anuncien que es manifestaran cada 15 dies

Marxa lenta d'una trentena de cotxes aquest dijous a la tarda al barri de Sant Jordi Parc per protestar contra la construcció de pisos dotacionals on actualment hi ha una zona verda i un pàrquing gratuït, i per reivindicar més equipaments per al barri. Tampoc estan d'acord amb la ubicació d'habitatge social a un solar que ara està buit, a l'avinguda Castellbisbal número 78. Consideren que hi ha zones alternatives per ubicar pisos socials, i tant el barri com les urbanitzacions adjacents, necessiten altres serveis demandats des de fa temps, com una biblioteca, un gimnàs, un centre per a gent gran o una guarderia.

Així ho ha explicat Ricardo Montalvo, president de l'associació de veïns de Sant Jordi Parc, qui ha recordat que no estan en contra de construir habitatge per a joves o gent gran, sinó de perdre equipaments com l'aparcament gratuït o la zona amb un centenar d'arbres plantats en el 2019. "Tenen la fàbrica que s'ha cremat i la del costat, que està plena d'okupes. Poden comprar aquestes dues parcel·les o fer una permuta", ha dit Montalvo. 

 

Pel que fa a les places d'aparcament gratuïtes situades a la vora d'una coneguda xurreria, Montalvo ha dit que no només el fan servir els veïns de Can Fatjó i Sant Jordi Parc, sinó també molts veïns de les urbanitzacions més pròximes. En aquest sentit, Montalvo ha explicat que han mantingut una reunió amb altres associacions de veïns de les urbanitzacions i aquestes li han mostrat el seu suport. 

 

Montalvo també ha anunciat que la idea dels veïns és convocar una marxa lenta de cotxes cada quinze dies els dijous, tot i que probablement a l'agost pararan. El president ha explicat que el dia escollit és precisament un dijous i no un divendres "perquè la nostra idea no és fer mal a la gent, al contrari, donar a conèixer el problema".  Montalvo també ha dit que els veïns estan a l'espera de poder seure amb representants del consistori rubinenc per parlar sobre el projecte.

Cal recordar que en l'últim ple municipal, la problemàtica dels pisos dotacionals de Sant Jordi Parc va ser un dels assumptes sobre el qual es va debatre. La regidora d'Habitatge, Ànnia García, va assegurar que  s'estava treballant en altres alternatives i que es faria tot el procés "al costat dels veïns i veïnes”.

D'altra banda, l'alcadessa de Rubí, Ana María Martínez, també va explicar el projecte als veïns en una trobada a la biblioteca municipal a finals del mes de maig. 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.
Més informació