Els Castellers de Rubí fan una crida perquè els rubinencs s'hi sumin a la colla

Ana Yepes, cap de colla, explica quina és la situació actual dels Castellers de Rubí, que enguany compliran 26 anys

Els Castellers de Rubí van rebre una mala notícia a la tornada de vacances, quan la Coordinadora de les Colles Castelleres de Catalunya els va avisar que necessitaven fer un mínim de castells per continuar sent colla. Aquest mínim és "un castell de 6", explica l'Ana Yepes, cap de colla, la qual cosa implica que l'entitat ha d'estar formada per suficients membres com per a poder aixecar el tronc i, a més, fer pinya.

"No vam poder actuar ni per Festa Major", recorda. A més, venien d'una època molt dura, tenint en compte que van estar durant gairebé dos anys de pandèmia sense poder assajar ni actuar per les restriccions sanitàries. 

Tot i això, els castellers de la ciutat, que l'any passat van complir 25 anys d'història, mantenen l'esperança i l'Ana assegura que estan "remuntant una mica" gràcies a l'arribada de més persones i famílies noves. "Tenim moltes nenes noves i els pares que arrosseguen". De fet, l'arribada de més infants els hi ha fet canviar l'horari d'assaig per no acabar tan tard. Ara es fan els divendres, de 19:30 a 21 h, al carrer Dr. Gimbernat 4 de Rubí.

En aquest sentit, l'Ana recorda que els assajos els realitzen a porta oberta i "qui passi per allà pot entrar i mirar". Afegeix que el primer any a l'entitat, on s'aprèn a aixecar castells, és gratuït i sense compromís. 

Més info: Els nostres castellers i castelleres

Cal recordar que els castellers són una de les expressions populars més importants de la cultura catalana i s'han convertit en un element imprescindible de qualsevol festivitat. És per això que des de la colla no volen que es perdi aquesta tradició a la ciutat i fan una crida als rubinencs perquè s'hi sumin a l'entitat. Ho poden fer assistint als assajos, contactant a través del seu Instagram (@castellersderubi) o per telèfon a la mateixa Ana Yepes (605 81 66 40). 

La cap de colla avança que la pròxima actuació serà a la Fira de Sant Galderic, que tindrà lloc en unes setmanes a Rubí. Tot i que al novembre s'acaba la temporada de castells i torna a començar al febrer, l'Ana recorda que durant aquests mesos aprofiten per assajar. 

 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.