El cementiri disposarà d’un espai per recordar els nadons de mort gestacional i perinatal

L'Ajuntament estudia diferents propostes per a la creació d'aquest espai simbòlic, on les famílies puguin anar a recordar els seus infants

L'Ajuntament de Rubí infoma que estudia diferents propostes per a la creació d'un espai simbòlic al cementiri de Rubí, on les famílies puguin anar a recordar els seus infants i, alhora, que aquest espai doni visibilitat a la realitat de la mort gestacional, perinatal i neonatal. D'aquesta manera, el consistori donarà compliment a una moció presentada per Esquerra Rubí, i aprovada per la Junta de Portaveus en el ple municipal del 28 de maig, per crear un racó dedicat a tots els nadons que han mort al ventre de les seves mares o al cap de poc temps de néixer.

Segons les últimes dades del Departament de Salut, 254 nadons van néixer morts l’any 2017 a Catalunya i un centenar no van arribar al mes de vida. És el que es coneix com a mort gestacional, perinatal o neonatal (en funció de si la mort és a partir de la setmana 22 de l’embaràs, en els moments previs o posteriors al part o en el primer mes de vida). Tot i això, les dades no comptabilitzen les pèrdues que es poden produir en les primeres setmanes de gestació.

 

Exposició a la Biblioteca municipal

El 15 d’octubre es commemora el Dia internacional per a la visibilització de la mort gestacional, perinatal i neonatal, una realitat que, malgrat no ser habitual, és present en força famílies. Coincidint amb aquesta efemèride, durant tot el mes d’octubre la Biblioteca Mestre Martí Tauler exposa, a la planta 0, el fons documental sobre avortaments, dol i mort perinatal. Durant tot l’any, aquest material està disponible en servei de préstec.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.